Рубрики
Реклама
Партньори
Новата яслена група в сградата на ДГ "Детелина" в Бистрица функционира
  Категория: Регионални     15:30 - 9/October/2019

Началникът на отдел "Образование" към Община Дупница Тодор Петков: Поради чистия въздух и отличните условия, детската градина има потенциал и може да се превърне в добра алтернатива на градските оособено през летните месеци.

Новата яслена група в сградата на ДГ "Детелина" в село Бистрица вече функционира,съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Поради големия интерес от родители и събрани повече от 35 молби през месец юли стана ясно, че е необходимо към съществуващата яслена група да се открие нова такава.
Кметът на общината инж.Методи Чимев веднага възложи да се стартират ремонтни дейности, които приключиха и малчуганите вече ползват новите си помещения - спални, всекидневна и санитарни възли. В рамките на 12 месеца, това е втората група, която се разкрива в селото и децата там са вече 80.
Бистришкият свещеник Георги Гелов отслужи водосвет за здраве и късмет на събитието, на което присъстваха гости, родители, персонал. "Директорът Елеонора Божилова продължава да получава нови заявления и дори смята, че няма да може да удовлетвори всички желаещи. Освен деца от Бистрица има и значителен брой деца от града. Само в новооткритата група има 10 деца от Дупница. Поради чистия въздух и отличните условия, детската градина има потенциал и може да се превърне в добра алтернатива на градските оособено през летните месеци", коментира началникът на отдел "Образование" към Община Дупница Тодор Петков.









Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да