Рубрики
Реклама
Партньори
ТФ „Партньори“-Кюстендил с успешно турне и участие във “Фестивални дни в Драч
  Категория: Общество     14:31 - 11/September/2019

Танцова формация „Партньори“-Кюстендил се завърна от поредното успешно турне,нашите танцьори представиха Кюстендил и България на международният фестивал “Фестивални дни в Драч,съобщиха за „Кубер прес“, от Танцова формация „Партньори“-Кюстендил
Този форум е празник на културното многообразие, което най-добре се демонстрира чрез музика и танц. Основната цел на фестивала е да покаже богатството от разнообразние на културни корени от различни страни. Различни народи показват своята идентичност и научават повече за историята и обичаите на другите народи. Фестивалът предоставя възможност на фолклорните танцови и певчески групи от различни страни да покажат уникалността на своя фолклор, да запазят и популяризират своята култура, традиции и културно наследство и да създадат нови приятелства.
Изпълненията на нашите танцьори бяха посрещнати изключително добре и докоснаха сърцата на албанската публика и гостите на Драч. Представените сватбени обичаи и бурните ритми развълнуваха присъстващите и заслужиха внимание и бурни аплодисменти. Заслугата за доброто представяне е както на емоциалното изпълнение на кюстендилските танцьори, така и на професионалната работа на младия хореограф на групата Тони Кенов!
„Партньори“ за пореден път представиха града ни и установиха контакти с представители на фолклорното изкуство от другите държави участнички – Македония, Румъния, Босна и Херцеговина. Групата имаше възможност да се запознае с културно историческото наследство на града домакин. Драч е вторият по големина град в Албания, разположен е на централното албанско крайбрежие, на около 33 км западно от столицата Тирана. Той е един от най-древните и икономически значими градове на Албания. Драч основното пристанище на Албания, там се намира и най-новият държавен университет „Александър Мойсиу“. Драч е важна връзка със Западна Европа поради близостта му до италианските пристанищни градове, и по-специално Бари, до които ежедневно се движат фериботи. Освен пристанище, в града има корабостроителница и друга промишленост, като кожарска, производство на пластмаси и тютюневи изделия.
Международните форуми, организирани от домакините са колоритен щрих към местния културен живот.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да