Рубрики
Реклама
Партньори
Съдът в Кюстендил насрочи дело за убийство в Дупница от 2018 през септември
  Категория: Правосъдие     18:37 - 11/July/2019

Окръжна прокуратура- Кюстендил обвинява 30- годишния М. А. в това че на 05.09.2018 година в Дупница, умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба, е умъртвил С. С.

Състав на Окръжен съд- Кюстендил проведе разпоредително заседание по за убийство, по член 115 от НК- за умишлено умъртвяване , за което са предвидени от 10- 20 години лишаване от свобода,съобщава сайта на Окръжен съд Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.
Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна фактите от обвинителния акт.
Съдът насрочи делото за незабавно разглеждане, след проведеното днес разпоредително заседание. Поради необходимост от събиране на доказателства за личността на обвиняемия, който ще се ползва с преференцията на съкратеното производство за редукция на размера на наказанието, съдът отложи делото за 18 септември 2019 година. Съдия Цекова изиска актуална справка за съдимост и характеристика на подсъдимия М. А.
Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци фактическата съпруга на пострадалия и родителите му. Само като граждански ищци бяха приети братята и сестрите на пострадалия С. С.
Гражданските искове на съпругата, за претърпени неимуществени вреди след убийството, са на стойност 200 000 лв. и още 300 000 лв., в качеството й на майка на малолетния им син. Исковете на родителите са за по 50 000 лв., а на братята и сестрите за по 30 000 лв.
По гражданските искове, съдът ще се произнесе с присъдата.
Окръжна прокуратура- Кюстендил обвинява 30- годишния М. А. в това че на 05.09.2018 година в Дупница, умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба, е умъртвил С. С., с което е извършил престъпление по чл. 115 от НК.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да