Рубрики
Реклама
Партньори
Отново фалстарт на делото срещу фермера Петър Пищелов в Кюстендил
  Категория: Правосъдие     14:28 - 11/July/2019

Казуса е свързан с намерените мъртви коне в осоговската планина, прокуратурата е с предложение обвинаемия Петър Пищелов да бъде освободен от наказателна отговорност, спрямо него да се наложи административно наказание.

За пореден път съдия Светослав Петров от Районен съд Кюстендил не даде ход на делото срещу Петър Пищелов обвинен в безстопанственост към конете, които бяха намерени мъртви в осоговската планина, районен прокурор Галина Димитрова поиска да не се дава ход заради отсъствието на защитата на обвиняемия адвокат Вася Пешева, по причина участие в друго съдебно заседание репортер на “Кубер прес”.
На предното дело Петър Пищелов се отказа от услугите на адвокат Мартин Йотов от софийска градска колегия и упълномощи адвокат Вася Пешева от Кюстендилската адвокатска колегия да поеме неговата защита по казуса.
Районен прокурор Галина Димитрова каза,че поради отсъствие на адвокат Вася Пешева не би могло да бъде да даден ход на делото.
В изявление пред медии Петър Пищелов беше пестелив ,като отказа да коментира хода на делото.По думите му правдата не е на страната на силния а на страната н истината.Според Петър Пищелов колкото по-малко се знае за неговите животни,толкова по-добре за хора които са недоброжелателни.
“Работата ми е да гледам животните, на адвокатът да движи процесите в делото“, смята обвиняемия.
Припомняме,че фермера Петър Пищалов е обвинен за нехуманно отношение към животните,негови коне бяха открити мъртви в Осоговската планина през зимата на 2018 година. Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 16 септември, 13,30 часа.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да