Рубрики
Реклама
Партньори
Откриват лятното кино в барбекю-зоната на Парк "Рила"
  Категория: Регионални     15:21 - 10/July/2019

Професионално стрийт-фитнес съоръжение ще бъде монтирано този петък в Градската градина--Дупница.

Тази събота се открива лятното кино в барбекю-зоната на Парк "Рила",съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
В продължение на два месеца, Община Дупница ще прожектира някои от касовите филми напълно безплатно за жителите и гостите на града на големия екран. Кино под звездите се прожектира в Дупница вече 6-а година.
Откриването е на 13 юли от 21,30 часа с историческия екшън "Центурион". Легендарният Девети легион навлиза на север в земите на жестокото племе на пиктите. Водени от генерал Вирилус (Доминик Уест„300”), римските воини имат за цел да убият лидера на врага Гурлаком. Неочаквано легионът попада в засада, подготвена от безмилостния враг.
В жестоката битка загиват всички легионери, с изключение на седем, между които и центурионът Куинтас (Майкъл Фасбендър„300”). Генерал Вирилус е взет в плен. Сега седемте воини, начело с Куинтас, трябва да навлязат дълбоко във вражеска територия, за да спасят генерала си, щурмувайки лагера на пиктите... Зрелищен исторически епос, комбинация между „Крал Артур”, „300” и „Гладиатор”.
Следващата прожекция е на 17 юли с приключенския "Кралството на викингите", а на 19 юли е комедията "Пълен т.шак" с участието на Джерард Бътлър, Холи Бери, Ричърд Гиър, Ума Търман и други.
На 20-и юли е предвидено излъчването на култовата екшън-комедия "Дим да ни няма" с участието на Джеки Чан, Джони Ноксвил и други.

Професионално стрийт-фитнес съоръжение ще бъде монтирано този петък в Градската градина. Идеята се родила на група младежи от града, които редовно посещават любимото място за отдих на стотици граждани и ползват двата уреда - успоредка и висилка за упражнения. "Интересът не е голям, а огромен към този вид фитнес. По което и време да се качите, ще видите от 14-годишни до 40-годишни да тренират, а двете съоръжения няма как да поберат всички желаещи. Градската градина се използва от спортните клубове, от десетки мъже и жени за бягане и тренировки и едно такова съоръжение ще бъде от още по-голяма полза за всички и най-вече за здравето. С няколко момчета се срещнахме с кмета г-н Чимев, обяснихме му каква е идеята и за наша радост веднага се съгласи. Ние самите избрахме съоръжението, което ще може едновременно да се използва от 6-7 човека за най-разнообразни упражнения, както и теренът, който на практика трябва да е зелени площи, но се е превърнал в паркинг. Сега поне ще има положителна полза. Очакваме го с нетърпение", обясни един от инициаторите на начинанието Войслав Пашов.
Професионалното съоръжение ще се разполага върху 90 квадратни метра, като се очаква да бъде монтирано този петък. Площадката е вече подготовена от работниците от строителния отдел на Община Дупница. "Признавам си, че нямах идея колко голям е интересът към стрийт-фитнеса, който се практикува от мъже и жени и особено млади хора от всякаква възраст. Убедих се лично, че стотици се занимават в града и то предимно млади хора, а мястото в Градската градина им е любимо. Благодаря за идеята на тези млади хора, които дойдоха с готово предложение и идея. ще се радвам и други идеи от младите да постъпват и съм готов винаги да ги обсъдим. Разговаряхме вече и с организаторите на републиканските първенства по стрийт-фитнес и от следващата година, Дупница ще бъде вече част от календара. Най-вероятно на следващ етап ще направим още едно подобно съоръжение и в района на Парк "Рила", където всеки ден десетки тренират на двете лостови съоръжения, които са крайно недостатъчни", коментира инж.Чимев.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да