Рубрики
Реклама
Партньори
С награди и документални снимки отбелязаха Международния ден на архив в Кюстендил
  Категория: Регионални     19:53 - 10/June/2019

Дарител на Държавен архив Кюстендил-2018 стана Никола Кадийски предоставил лични архиви, Читател-2018 Светла Александрова – Анева, с най-много посещения в читалнята и  с най-много прегледани архивни документи, Стефан Христов - приятел на архива разпространявал публикации на Държавен архив в социалните мрежи.

Тази година по традиция отново отбелязваме Международния ден на архива в Кюстендил,който се чества на 9 юни –по изключение днес на 10 организираме по- този повод награждаване на дарител, приятел и читател на архивни документи,каза в изявление пред медии Петър Шейков началник на Държавен архив-Кюстендил,предаде репортер на “Кубер прес”.
Мотото на отбелязването е “Презареждане и изграждането на архива в 21 век”, добави той.По думите му това е една сериозна задача която в България по –трудно би се осъществила –респективно съхранението на документите.
С дегитилизацията местния архив е в крак със световната.
Според Петър Шейков началник на Държавен архив-Кюстендил, всички се водят от оптимизмът-че ще се намери някой който да милее за архивите ,и да осигури нормално финансиране за съвременно архивохранилище с климатични инсталации.
По повод Международния ден на архив в архив Кюстендил гостуваха ученици от езикова гимназия Кюстендил,на които беше обяснено каква е ролята на архивите в съвремието.
Отново бяха връчени грамоти –награди за читател, приятел и дарител на 2018 година.Дарител на Държавен архив Кюстендил-2018 стана Никола Кадийски предоставил лични архиви от служебната и собствена дейност в качеството му на изследовател на родът му.
За читател-2018 беше наградена,Светла Александрова – Анева,тя има най-много посещения в читалнята и  най-много прегледани архивни документи. Стефан Христов стана  приятел на архива разпространявал публикации на Държавен архив в социалните мрежи.


Kuber press

 

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да