Рубрики
Реклама
Партньори
Кметът Паунов посрещна ултрамаратонецът Красимир Георгиев
  Категория: Новини     15:44 - 15/May/2019

Петър Паунов кмет на община Кюстендил: Това е събитие, което чакаме от столетие. Именно затова представяме и „Молитвата” на Майстора. Този молитвен зов е от столетие, да се случи този коридор-8. Благодаря на Краси Георгиев, че ще пренесе този молитвен зов до Брюксел.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов посрещна в ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който бяга по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания,предаде репортер на “Кубер прес”.
„Това е събитие, което чакаме от столетие. Именно затова представяме и „Молитвата” на Майстора. Този молитвен зов е от столетие, да се случи този коридор. Благодаря на Краси Георгиев, че ще пренесе този молитвен зов до Брюксел. Този зов е на всички, които са в тези региони. За да може младите хора да се завърнат по домовете си и да живеят щастливо сред природата, а не сред съвременната суета”, каза в изявление пред медии кметът Петър Паунов.
Той благодари от сърце, че благородните усилия на Красимир Георгиев за пореден община Кюстендил е впрегнати в прекрасна инициатива.
Градоначалникът подари на ултрамаратонеца питка с плодове, вешало от череши с номер 8 и репродукция на картина на Владимир Димитров – Майстора. От своя страна Красимир Георгиев връчи на кмета Петър Паунов плакет с надпис „Коридор 8”, както и официален документ, в който е вписан град Кюстендил. Една папка с официалния документ ще бъде предоставена в Европейската комисия.
Целта на Красимир Георгиев е да стигне до Албания да мине през Северна Македония, за да се говори за това какво хората там харесват и не харесват, за неща които тях ги вълнуват.
“Това е моят начин да се говори за Коридор № 8. За мен най-важното е да се съсредоточим върху хората, защото те са важни. Коридор № 8 е една идея, един план, но е хубаво да знаем как хората го приемат, какво говорят”, каза Красимир Георгиев.
В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания.
Финалът е в Албания на 24 май. Зрителите ще могат да следят в реално време, както бягането му, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона на www.wnesstv.com и www.corridor8.run.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да