Рубрики
Реклама
Партньори
Кметовете на села в кюстендилско обсъдиха черешова кампания и предстоящия евровот
  Категория: Общество     14:18 - 15/May/2019

На кметовете и кметските наместници на територията на община Кюстендил бяха раздадени триколъори, от ПБЗН Кюстендил дадоха инструкции как са бъдат противопожарно обезопасени помещенията за гласуване,от полицията уточниха охраната по черешова кампания.

В залата на Килийното училище в Кюстендил се проведе редовното,месечно,съвещание на кметовете и кметските наместници на територията на община Кюстендил, бяха им раздадени триколъори за които и имало отправени искания,каза пред медии Огнян Янев кмет на село Стенско-община Кюстендил ,предаде репортер на “Кубер прес”.
По думите му срещата е минала под знака на предстоящите избори за ЕП -2019 и подготовката за вота на помещенията където ще се гласува по места. От ПБЗН Кюстендил са дали инструкции на селските кметове как са бъдат противопожарно обезопасени местата за гласуване.обърнато им е било внимание по осигуряването на пожарогасители ,прегледа на електрическите табла,осветителните тела в тъмната стаичка да са с гумиран кабел.Ще бъдат извършени проверки ,в случайна неизпълнение на противопожарните указания ще се носи наказателна отговорност.
Представители на полицията са уточнили охраната по време на черешова кампания,която ще се извършва от местни жители и доброволци и с участието на жандармерията.черешова кампания тръгва от 1 юни и ще продължи един месец.
Днес е последния ден в които трябва да бъдат уточнение местата на пунктовете за изкупуване на черешовата продукция,обясни кметът на Стенско Огнян Атанасов.
.”В Николичевци черешопроизводителите за поредна година организираха курбан с печено агне за добра реколта и богат уражой. Много от земеделските производители се включиха в курбана,който беше под новия навес в двора на черквата.В Николичевцине са малко черешопроизводителите ,има такива с по 20,30 дка,други имат по 2,3 дка. Засега очакванията са за добра реколта” ,подчерта Спаска Методиева кмет на село Николичевци.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да