Рубрики
Реклама
Партньори
Туристи от Кюстендил и Крива Паланка бродиха из Билина планина
  Категория: Общество     17:06 - 14/May/2019

В почивните дни туристи от ТД „Осогово“ гр. Кюстендил, заедно с приятели, туристи от планинарско дружество „Руен” от град Крива Паланка бродиха из дебрите на малко познатата Билина планина,съобщи за “Кубер прес”, Силвия Михова секретар на ТД Осогово.
Домакините от Крива Паланка се бяха постарали да изберат един от най- атрактивните маршрути в тази малко известна, но изключително живописна планина. Билина планина се простира в далечната североизточна част на Македония на границата със Сърбия. Преходът започна от с. Търново по поречието на река Търновска. "Неописуема е прелестта на това място. Туристът изпитва чувството, че се намира в тайнствено, вълшебно място. Нагоре се издигат масивни гористи стени и се вижда огромно пространство от небосвода, а долу цари дълбока тишина, нарушавана само от песента на птиците“ – споделиха туристите.
След тази живописна разходка се отправихме към църквата „Свети Никола Летни“, която е историческа забележителност от XV век. И както винаги срещата ни с любезните ни домакини от Крива Паланка, под ръководството на председателката на дружеството Катица Борисовска завърши с кръшно кюстендилско хоро.
Единственото оплакване за нашето приключение е, че е “много кратко”. Отправяме се към колите и комфорта на дома и поглеждаме нагоре към планината, която ни зареди с много енергия! Вече сме готови да посрещнем новата седмица с усмивка и да си помечтаем за следващия момент, в който ще се докоснем до красотата на природата!
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да