Рубрики
Реклама
Партньори
Отборът на Ниш-победител в състезанието на БЧК Кюстендил за І ва помощ
  Категория: Общество     16:15 - 14/May/2019

Д-р Емилия Кацарска: Целта на състезанието е да се провери колко и какво са научили децата от обученията по първа помощ проведени два месеца по-рано преди състезанието.

За втора година в Кюстендил Български Червен кръст - Кюстендил организира състезание на Ученическите екипи по първа помощ, което се проведе на 14 май 2019 г. в Обединен детски комплекс – град Кюстендил,тази година участваха 9 отбора от Кюстендил,Дупница, Рила и червенокръстките два отбора от Ниш –Сърбия и Крива Паланка-Македония,съобщи пред медии Д-р Емилия Кацарска директор на БЧК Кюстендил,предаде репортер на “Кубер прес”.
Второто място остана да ОУ “Кв.св.Кирил и Методи”-Кюстендил и училището в Рила.
Състезанието се базира в няколко пункта:индивидуална работа с манекен, тест-проверка на теоретичната подготовка, пострадали на парти, битов инцидент-дете с чуждо тяло в ръката,и пункт барбекю –дете с изгаряния, друго с асматичен пристъп,и пострадало лице след ухапване от куче.
Целта е да се провери колко и какво са научили децата от обученията по първа помощ проведени два месеца по-рано преди състезанието.Всички се обучават по един и същи план,за да има равнопоставеност. Ситуациите не са известни на участниците в състезанието ,за да могат те да покажат-че са в състояние да оказват първа помощ при необходимост.
”Смисълът на състезанието е децата да придобият трайни знания и умения ,които да прилагат в живота при непредвидима ситуация.Много са важни първите минути и оказаната първа помощ в спешната ситуация.Ако на мястото на инцидента има обучени хора те ще са в състояние да окажат необходимата първа помощ.”,каза пред медии Д-р Емилия Кацарска.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да