Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ІІІ-ти фалстарт на делото Пищелов в Кюстендил по казуса мъртвите коне в осоговската планина
  Категория: Правосъдие     16:45 - 13/May/2019

Прокуратурата е с предложение Петър Пищелов да бъде освободен от наказателна отговорност, спрямо него да се наложи административно наказание.

За трети път съдия Светослав Петров от Районен съд Кюстендил не даде ход на делото срещу Петър Пищелов обвинен в безстопанственост към конете, които бяха намерени мъртви в осоговската планина, районен прокурор Галина Димитрова поиска да не се дава ход заради отсъствието на обвиняемия и на неговия адвокат,предаде репортер на “Кубер прес”.
Съдия Петров прочете представеното в съда уведомление от Петър Пищелов з с което се отказва от услугите на адвокат Мартин Йотов от софийска градска колегия, като упълномощава адвокат Вася Пешева от Кюстендилската адвокатска колегия да поеме неговата защита по делото.
Той е поискал да се даде време на адвокат Пешева за да може да се запознае сматериарите поделото.Адвокат Вася Пешева е представила в съда писмо,че поради служебна ангажираност в Окръжен съд-Ловеч не може да се яви в днешното съдебно заседание.
Съдия Петров прочете и две уведомления от двама свидетели с невъзможност да участват в процеса.
”Прокуратурата събира доказателства поделото за вина, свидетелите доказващи тезата на прокуратурата по която е внесен обвинителен акт са свидетели поделото.Това е третото отлагане на делото,не мога да кажа в какъв срок то може да приключи.” Обясни в изявление пред медии районен прокурор Галина Димитрова.
Това ,че делото представлява интерес не го прави по различно обратно от процесуалните закони,обобщи тя.Между 14/15 са свидетелите които трябва да бъдат разпитани, има и вещи лица които трябва да представят експертните заключения. По думите на прокурор Галина Димитрова ако се наложи свидетели ще бъдат разпитвани и извън работното време на съда.
Припомняме,че фермера Петър Пищалов е обвинен за нехуманно отношение към животните,негови коне бяха открити мъртви в Осоговската планина през зимата на 2018 година.
Прокуратурата е с предложение Петър Пищелов да бъде освободен от наказателна отговорност, спрямо него да се наложи административно наказание.
Следващото дело е на 30 май от 14 часа.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама