Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница отбелязват Световния ден на предизвикателството в парк „Рила”
  Категория: Регионални     14:05 - 9/May/2019

200 дръвчета зимен дъб, червен дъб, благуна, цер и други са вече засадени в района на Парк "Рила" и по някои от кварталите на Дупница. Те са дарение от фондация "77". Други 20 липи, Община Дупница осигури за селата, които са вече посадени от кметовете.

Община Дупница ще отбележи Световния ден на предизвикателството на 11 май /събота/ от 11.00 часа в парк „Рила”, съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Предвидена е томбола с много награди, осигурени от Община Дупница и БАСВ, музикална програма, демонстрации на различни видове спорт и щафетни игри. Целта на БАСВ и Община Дупница е проявата да се превърне в един прекрасен и незабравим спортен ден за всички.
Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Националната кампания "Ден на предизвикателството 2019" цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение.

200 дръвчета зимен дъб, червен дъб, благуна, цер и други са вече засадени в района на Парк "Рила" и по някои от кварталите на Дупница. Те са дарение от фондация "77". Други 20 липи, Община Дупница осигури за селата, които са вече посадени от кметовете. През есента предстои втората сериозна акция на отдел "Екология" по засаждане на други 800 дръвчета. Община Дупница ще получи отново от "77" по 200 броя от изключително лековития бял бор, черен бор, червен дъб и явор. Експертите от отдела ще определят местата и кварталите, според претенциозността на дървесните видове, като ще бъдат предоставени и в селата, както и детски градини и училища.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама