Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил с ефективна присъда за интернет -измамник
  Категория: Правосъдие     17:33 - 8/May/2019

Ефективно наказание за търговец, въвеждал в заблуждение купувачи на животни чрез обяви в интернет.

По обвинителния акт на Районна прокуратура – Кюстендил съдът е признал за виновен С.А. за извършено от него престъпление - въвеждане в заблуждение купувачи на животни чрез обяви в интернет,съобщиха за “Кубер прес”, от Апелативна прокуратура –София.
Подсъдимият А. регистрирал фирма със седалище в гр. Кюстендил, като често публикувал обяви в интернет за продажба на животни – крави, телета, зайци. По този начин влизал в контакт с различни купувачи, получавал авансово суми, след което не изпълнявал поетите от него ангажименти.
В периода от м. май 2015 г. до м. февруари 2016 г., с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у две лица. Подсъдимият А. ги уверил, че притежава и ще им продаде клетки за зайци и женски зайци за разплод от Франция, като за целта получил от тях 11 000 лева.
Между страните по „сделките“ били подписани договори, но С.А. нямал намерение да изпълнява задълженията си по тях. Той нямал нито правомощията, възможностите и контактите, нито правото да търгува с животни.
За извършените от подсъдимия измами, с които на пострадалите била причинена имотна вреда в размер на 11 000 лева, му е наложено наказание от три години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама