Рубрики
Реклама
Партньори
Кметовете на села в Кюстендил в спор с дърводобивни фирми за разрушена инфраструктура
  Категория: Новини     15:35 - 15/April/2019

Членове на Комисията по обществен ред и сигурност излезе с предложение за синхорнизиране действията на институциите, дърводобивните фирми и община Кюстендил по отношение на разрушена инфраструктура с наредбата уреждаща решаването на проблемите.

Във Възрожденското училище в Кюстендил на ежемесечното съвещание на кметовете и кметските наместници на територията на община Кюстендил с участието на представители на дърводобивни фирми и членовете на Комисията по обществен ред и сигурност бяха обсъдени проблемите с добива и извозването на дървесина общински и частни гори, предаде репортер на «Кубер прес».
Селските кметове влязоха в спор за правомощията им по контрола на дърводобивния процес и инструментите с които разполагат по възстановяване на разрушената инфраструктура по места.
Председателя на Комисията по обществен рес и сигурност Иван Ангелов в изявление пред медии уточни,че са били взети решения относно синхорнизиране на действията на институциите, дърводобивните фирми и община Кюстендил по разрушената инфраструктура с наредба уреждаща решаването на проблемите. В наредбата са визирани и административните мерки за налагане на фирми разрушили пътищата,добави той.
По думите на Иван Ангелов проблеми с разрушени пътища има в селата Лелинци, Ломница Полетинци.
Миналата година за областите Кюстендил и Перник са били издадени 6500 броя позволителни за сеч на фирми в област Кюстендил са 4000.
»За община Кюстендил около 20 са дърводобивни фирми които имат позволителни за сеч в държавни и горски територии.Разрешителните са загори с върхов корояд и е за месец време, с новия закон времето се удължава на три месеца.В договорите с фирмите има клауза за поддръжка на пътищата по които извозват дървесината. В договорите има гаранция за изпълнение-което служи за превенция» ,обясни директорът на ДЛС Кюстендил,Тони Колев.
На срещата с кметовете беше обсъден въпросът със секционните комисии в селата ,във връзка с предстоящите европейски избори.
Кметовете са длъжни да направят оглед на помещенията в които ще се помещават СИК-те и да ги подготвят за вота през месец май,обясни пред медии кметът на село Стенско ,Огнян Янев.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да