Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ден на отворените врати в Районна прокуратура - Дупница
  Категория: Правосъдие     17:35 - 16/April/2019

Прокурори от Районна прокуратура - Дупница са провели беседа с учениците, насочена към повишаване на правната им култура.

По случай 140-годишния юбилей от Търновската конституция и във връзка с провеждане на инициативата за прозрачност и повишаване на гражданското доверие в съдебната власт под надслов „Открито за съдебната власт“ днес, 16.04.2019 г., в Районна прокуратура - Дупница се проведе Ден на отворените врати,съобщи за “Кубер прес”, Лана Мумджиева от Апелативна прокуратура-София.
Граждани и журналисти са имали възможността да посетят сградата на Съдебната палата, в която се помещава прокуратурата. Били са им разяснени начини за предоставяне на услуги и информация, както и организацията на работа на прокурорите и служителите на районната прокуратура. Специално за случая през деня е бил осигурен достъп до деловодството на прокуратурата и възможност за срещи с магистрати.
В рамките на организирания Ден на отворените врати, като част от образователната програма на ВСС – „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, прокуратурата е била посетена от ученици от 9, 10 и 11 класове на гимназия „Христо Ботев“ в града. Младежите били запознати с правомощията и дейността на прокуратурата, след което имали възможността да влязат в съдебна зала и да присъстват на провеждането на съдебно заседание.
Прокурори от Районна прокуратура - Дупница са провели беседа с учениците, насочена към повишаване на правната им култура.
За спомен от днешния ден и проявения интерес, на участниците в образователната програма са били издадени удостоверения, предоставени информационни материали и подарени екземпляри от Конституцията на Република България.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама