Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Прокурорите от Районна прокуратура-Кюстендил през 2018 с над 1100 участия в съда
  Категория: Правосъдие     15:00 - 9/April/2019

Районна прокуратура-Кюстендил отчита през 2018 година,186- образувани, бързи, производства,в съда са внесени 299 срещу 312 лица. Районна прокуратура-Кюстендил през миналата година е работила с намален състав ,има пенсиониран магистрат, напуснал,през-2019 друг е заминал в командировка в друга прокуратура.

На пресконференция административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев отчете дейността и работата на магистратите през 2018 година, акцентрирайки върху числената обезпеченост и намаления брой прокурори,предаде репортер на “Кубер прес”.
Районна прокуратура-Кюстендил през миналата година е работила с намален състав ,има пенсиониран магистрат, напуснал,през-2019 друг е заминал в командировка в друга прокуратура-поясни той.
Наблюдаваните преписки през отчетния период са били 2312 броя,от които новообразувани -2154 броя,т.е.по-малко от предходните години.Решените преписки с прокурорски акта са 21 86 или 94,55% от наблюдаваните,2443 са приключените досъдебни производства.
Според административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев продължава тенденцията по ускоряване на производствата,през 2018 година образуваните бързи производства са били 186 броя,през 2017-184 125 през 2016.На лице е ръст на решените досъдебни производства.
Районна прокуратура-Кюстендил отчита през 2018 година,186 са образуваните бързи производства,в съда са внесени 299 досъдебни производства срещу 312 лица.Преобладаващи са били производствата по линия на общоопасните престъпления,висок е ръста на тези срещу собствеността.В региона се отчитат най-много производствата свързани с водачи които управляват след употреба на алкохол, наркотици, без книжка, или с табели издадени за чуждо МПС.
” Налице е повишаване на ръста на престъпленията срещу дейността на държавните органи и обществените организации и противообщественото спокойствие.За всички останали престъпления от компетентността на Районна прокуратура е налице намаляване.Разгледаните и решени от съда наказателни производства по прокурорски акт са 345 броя,осъдени са 333 лица които са с влезли в сила присъди.Прокурорите са участвали в над 1100 съдебни заседания.Само две лица осъдени на лишаване от свобода са се укрили от правосъдието, през 2019 година да били издирение и задържани”, подчерта той.
По думите на административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев през 2018 година е работено по 52 броя преписки за принудително настаняване на психиатрично болни лица,през 2017 преписките са били 49.
Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев отчете дейността на прокуратурата по линия на международно-правното сътрудничество, обучения и домакинство на чуждестранни магистрати.РП Кюстендил е единствената в страната работила по проект за обмен на чужди магистрати.
Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил Ивайло Илиев,отбеляза нарастване на активността по отношение на производствата –по закона за надзорност ,по тази линия прокурорите са работили върху 39 преписки, 42 са възложените проверки ,524 са проверените акта,иmа три протеста които са уважени от Административния съд.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама