Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
РДГ Кюстендил с инициативи отбелязва Седмицата на гората
  Категория: Регионални     19:03 - 28/March/2019

Горски служители ще посетят детски градини за запознаят малчуганите с професията на лесовъда.По план в Седмицата на гората трябва да бъдат залесени 800 дка площ в горските и ловни стопанства .

На пресконференция директорът на РДГ Кюстендил Здравчо Тодоров обяви поредицата от инициативи и мероприятия свързани с отбелязването на Седмицата на гората, предвижда се Ден на отворените врати в общините, с предоставяне на консултации и с осигурени за гражданите фиданки от различни видове ,широколистни и иголистни за залесяване,предаде репортер на “Кубер прес”.
Горски служители ще посетят детски градини за запознаят малчуганите с професията на лесовъда.По план в Седмицата на гората трябва да бъдат залесени 800 дка площ в горските и ловни стопанства.
Той обобщи за 2018 година с 18% завишение в откритите нарушения,повечето от проверките не са открили груби такива.
“От началото на годината пожарите са 19 броя и са на площ 890 дка,от които 794 дка са държавни,горски,територии,останалата част-частни имоти.15 пожара са причинени заради небрежност, 4 по неизвестни причини”,отбеляза директорът на РДГ Кюстендил Здравчо Тодоров.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама