Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
500 фиданки- черен бор засаждат в Дупнишко
  Категория: Регионални     15:45 - 26/March/2019

500 фиданки от черен бор ще бъдат засадени на територията на община Дупница в Седмицата на гората,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Инициативата ще се проведе на 4-и април. В 10 часа е предвидено залесяване на район около село Бистрица, където в годините досега имаше нерегламентирани сметища, а идеята е районът да се облагороди. В 13 часа пък ще започне засаждането на черния бор в района на "Еврейските гробища", където склонът вече е почистен от храсти и изсъхнали дървета, като в дейностите ще се включат ученици, младежи и деца.
Инициативата е на РДГ Кюстендил, ТП ДГС "Дупница" и Община Дупница. От 13 часа в четвъртък пък, ще бъдат открити училищен горски разсадник и "Класна стая на открито" в двора на ОУ "Христо Ботев" в село Крайници. Поводът е също седмицата на гората, която ще премине под мотото "140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората". В мероприятието ще се включат ученици и учители от учебното заведение, както и представители на ТП ДГС "Дупница", РДГ "Кюстендил", ЮЗДП "ДП Благоевград" и Община Дупница.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама