Рубрики
Реклама
Партньори
Дружество „Майчина любов“-Кюстендил ще почете рождения ден на Лили Шмидт
  Категория: Предстоящо     9:16 - 21/March/2019

Кюстендилската медицинска сестра, която накара германците да правят дарения за бедстващите в първите години на демокрацията кюстендилци и да я нарекат „швестер Лили“ заради нейното милосърдие към нуждаещите се, е родена в първия ден след пролетното равноденствие – 22 март, през 1925 година като Лиляна Ангелова,съобщи за “Кубер прес”, Виолета Атанасова-председател на „Майчина любов“.
“Почетен гражданин на родния си Кюстендил и носител на високи държавни отличия в Германия и в родината си, Лили Шмидт вписа името си в най- светлите страници на благотворителността и остави висок пример за милосърдие и човеколюбие. Женското дружество „Майчина любов“, на което тя беше почетен член и с чието всеотдайно съдействие близо десет години поддържаше създадената от нея трапезария за бедни в Кюстендил, ще почете паметта й на нейния 94-ти рожден ден с поклонение на паметника пред трапезарията в центъра на града в 11 ч. Миналата пролет ученици от Основна училище „Ильо Войвода“ озелениха градинката около паметника, а членове на сдружението засадиха няколко дръвчета и една магнолия, която вече е готова да цъфне.
Няколко дни след официалните тържества по посрещането на пролетта дружество „Майчина любов“ и читалище „Асклепион“ ще подарят на девойката “Кюстендилска пролет 2019“ картина от кюстендилски художник и ще я поканят да стане учредител на младежка секция към сдружението. Миналогодишната пролетна девойка Милица Стойчева получи картина на художничката Ценка Бакърджиева, с което бе поставено началото на тази нова традиция, припомни председателката на „Майчина любов“ Виолета Атанасова.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да