Рубрики
Реклама
Партньори
В съда в Кюстендил внесоха дело срещу Алекс Анков-обвиняем и за убийството на Валери Дъбов
  Категория: Правосъдие     17:43 - 12/March/2019

Внесоха в съда в Кюстендил дело срещу две лица  за хулигански действия и стрелба на улица в циганската махала в Кюстендил,един от които е Алекс Димитров Анков който е с мярка задържане под стража като обвиняем за убийството на Валери Добов от Кюстендил.

Районна прокуратура - Кюстендил e внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама единия от които Алекс Димитров Анков който е с мярка задържане под стража като обвиняем за убийството на Валери Дъбов от Кюстендил,съобщиха за “Кубер прес”, от Пресцентър – Апелативна прокуратура София.
Алекс Анков и другия обвиняем са подведени под отговорност за извършени от тях престъпления – хулиганство и незаконно държане на оръжие.
На 06.06.2018 г. обвиняемият И.С. паркирал, управлявания от него микробус „Мерцедес“, в центъра на кв. „Изток“ в гр. Кюстендил. Не след дълго до него спрял лекия си автомобил „Фолксваген“ свидетелят С.И. Мъжете разговаряли, когато към тях се приближил обвиняемият А.Д., изблъскал с ръце С.И. и тръгнал.
След известно време той се върнал, придружен от двама мъже. Заедно те се насочили към С.И. и започнали да му нанасят удари, в това число с тръба, по главата. При побоя на пострадалия бил отнет златен ланец, като материалите за това престъпно деяние са били отделени в друго досъдебно производство.
Виждайки случващото, обвиняемият И.С. се качил в микробуса и се насочил към групата лица, нападнали С.И. В този момент А.Д. взел парчета тротоарни плочки от земята и започнал да ги хвърля по автомобилите на опонентите си, след което се оттеглил с останалите от фамилия „Гольовци“.
Обвиняемият И.С. се върнал в кв. „Изток“ с микробуса, като държал огнестрелно оръжие - ловна пушка. Произвел изстрели в посока „Околовръстно шосе“ - към жилищния блок на фамилията „Гольовци“, след което заминал. На свой ред, обвиняемият А.Д. също дошъл в квартала, където извадил изпод връхната си дреха автоматичен пистолет марка „Скорпион“. Насочил оръжието към ул. „Мездра“ и произвел няколко изстрела в тази посока, след което продължил да ръкомаха и да показва пистолета.
На местопроизшествието по същото време се намирали двама свидетели - Б. и непълнолетния С. Момчето чуло изстрели, уплашило се и тръгнало с колелото, като междувременно усетило силна болка в гърба. Не спряло да кара, а се прибрало в дома си, след което бил откаран в болница от майка му. Лекарите констатирали, че детето е било уцелено с куршум в гърба, като го оставили за лечение.
От инцидента пострадала и Б., която вървяла по ул. „Мездра“ в кв. „Изток“. Жената усетила болка в дясната си ръка и видяла, че кърви. Пристигналата на място линейка я откарала в лечебно заведение. Жената била подложена на операция, по време на която от ръката й бил изваден проектил.
Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да