Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Емануил Йорданов: Очевидно кмета П.Паунов се справя добре
  Категория: Интервю     21:37 - 6/November/2008

Блиц -интервю с Емануил Йорданов бивш вътрешен министър в кабинета на Иван Костов в периода 1999-2001година. Роден е на 10 август 1960 год. в София. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет. Адвокат е от 1987 година, като най-напред е работил в Кюстендил, а после се премества към Софийската адвокатска колегия. Бил е депутат от СДС в 38-то Народно събрание. Сега отново е адвокат. Семеен е, има 1 дете.

Как ще коментирате факта, че на фона на ниската популярност на СДС в страната, местната организация в лицето на кмета Петър Паунов е втора по доверие след БСП?
-Трудно е да говоря за СДС Кюстендил, защото отдавна се откъснах от местната структура. От близки и приятели тук чувам хубави неща за новия кмет, който близо година управлява добре общината. Очевидно на този етап П.Паунов се справя защото рейтинга на синята партия в сравнение с този в страната е висок. Радвам се, че има кмет който опровергава максимата, че “Кюстендил е доказал, че може да изкара без кмет 50 години”.

В ход е предизборната кампания за Парламент, които избори ще се проведат следващата година. Как според вас ще продължи тя и очаквате ли да е жестока и компромантна?
-Характерно за БГ политическия живот е изборните кампании да започват много по - рано от провеждането им. Нормално е да бъдат пускани компромати, да се отправят нападки, което до голяма степен се дължи на действащата у нас изборна система. Ако беше мажоритарен вота, хората щяха да работят с мисълта, че ще разчитат на подкрепата на избирателите. Това което видяхме в САЩ у нас няма да се случи и след 20 години, да се редят избиратели на опашка да гласуват.

Социологически агенции прогнозират, че новосъздаденото обединение ”Напред” ще вземе ролята на балансъор в която е ДПС, очаквате ли подобен вариант след изборите през 2009 ?
Не е ясно дали “Лидер” и останалите 2 партии ще прескочат 4 % -ата бариера, защото статистическата грешка при проучванията е до 3% , което означава, че всяка формация получаваща 4 или 5% не може да бъде сигурна за политическото си бъдеще. В България обаче всичко е възможно. В идните месеци политическата обстановка ще се развива динамично и прекалено конфликтно. Всякакви прогнози към днешна дата са рисковани.

Време ли е етническата партия ДПС да излезе в опозиция, след скандалното интервю на лидера им и самоубийството на техния активист?
ДПС имат твърд електорат който по всяко време ще ги прати в НС. Но както се развиват нещата в последните месеци имам основание да мисля, че няма да бъдат в изпълнителната власт в следващия мандат, но ще са парламентарна опозиция.

В момента в публичното пространство се спрягат коалиционни варианти с ГЕРБ между които с БСП, Атака и СДС, коя бихте предпочели?
Разбира се ГЕРБ - СДС.

Разговаря Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама