Рубрики
Реклама
Партньори
За първи път в Кюстендил ще се проведе Национално състезание по природни науки
  Категория: Предстоящо     21:27 - 14/November/2017

Национално състезание по природни науки и екология ще се проведе в VІ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, - Кюстендил. Официалното откриване на състезанието ще се състои на 24 ноември 2017 г. от 18.00 часа в камерната зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.

В периода 25-26 ноември 2017 г. в гр. Кюстендил ще се проведе ХVI Национално състезание по природни науки и екология,организатори на състезанието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Кюстендил и VІ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, със съдействието на Община Кюстендил,съобщи за “Кубер прес”, Здравка Тасева директор на училището домакин в Кюстендил.
Право на участие в състезанието имат всички ученици от страната, които: през настоящата учебна година се обучават в прогимназиалния етап на основната степен на образование от V– до VІІ клас или в гимназиалния етап на средната степен на образование от VІІІ до ХІІ клас в дневна, самостоятелна или индивидуална форма на обучение в български общински, държавни и частни училища, както и училищата на територията на Република България към чуждестранните посолства. Участниците да проявяват задълбочен интерес към учебните предмети човекът и природата, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование.
Всяка област е желателно да участва поне с три проекта-общо за двете възрастови групи. Проектите се подбират от експертите в РУО по ред и критерии, определени от тях. Всеки проект, независимо от броя на авторите му, на националното състезание се представя от не повече от 2 ученици и 1 ръководител. Размерът на постера не трябва да бъде по-голям от 70/100 см. Не се допуска повече от един постер на проект.
“Съгласно регламента националното състезание по природни науки и екология се провежда в два кръга, в два последователни дни:в първия кръг участниците представят разработения от тях цялостен проект на постерна сесия-изложба.Във втория кръг проектите се представят и защитават публично. Представянето -презентацията е в рамките на не повече от 10 минути. Национално състезание по природни науки и екология ще се проведе в VІ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кюстендил.” отбеляза Здравка Тасева.
Официалното откриване на състезанието ще се състои на 24 ноември 2017 г. от 18.00 часа в камерната зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.
Регистрацията на участниците ще се извърши на 24 ноември 2017 г. във фоайето на Парк-хотел „Кюстендил“ от 14.00 ч. до 17.30 ч.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да