Рубрики
Реклама
Партньори
Ефективно наказание за серия от кражби в Кюстендил
  Категория: Правосъдие     17:17 - 13/September/2017

Районна прокуратура – Кюстендил води досъдебно производство за незаконно държане на оръжие и отглеждане на марихуана.

Районна прокуратура - Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо Е. Радойски за извършени от него няколко кражби в условията на опасен рецидив,съобщиха за “Кубер прес”,от Пресцентър – Апелативна прокуратура София.
В периода от 28.11.2016 г. до 13.02.2017 г., от различни места в гр. Кюстендил, обвиняемият откраднал велосипед марка „Балкан“, шоколадови и сладкарски изделия, мъжки парфюм и други вещи. Общата им стойност възлиза на 195.64 лв.
Делото е било внесено в Районния съд с обвинителен акт. В хода на съдебното следствие Радойски е възстановил причинените вреди на пострадалите от деянието му лица. Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура –Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено ефективно наказание в размер на две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.
Съдът е одобрил постигнатото споразумение, което има характер на влязла в сила присъда. Тя е поредна за Е. Радойски, който е многократно осъждан.

На 30.08.2017 г., в с. Неделкова Гращица, обл. Кюстендил, при извършено претърсване в дома на Р.С. била открита пушка, притежавана без надлежно разрешително. В двора на къщата също така били намерени 119 растения, чиято листна маса, при направения полеви наркотест, реагирала на марихуана. Районна прокуратура - Кюстендил привлече Р.С. като обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 354в, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК.
По обвинителен акт на РП-Кюстендил, за подобно престъпление, на подсъдимата скамейка е изправен Р.Г. През м. юли 2017 г., в местността в с. Шишковци, той отглеждал 27 стръка марихуана, в нарушение на установените правила от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Обвиняемият Г. е осъждан. Предстои насрочване на делото от съда.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да