Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница започна честването за- 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски
  Категория: Регионални     14:17 - 18/July/2017С музикално-поетична програма в Дупница започна честването на днешния ден - 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

С музикално-поетична програма в Дупница започна честването на днешния ден - 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Тържеството бе пред паметника на Дякона, и събра десетки политици и граждани, които се преклониха пред делото му. "Ако е за България, то времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме.
." Тази мисъл на Васил Левски е написана от него, сякаш за да бъде завещание към нас: както и да ни обръща времето, да обичаме България, да отстояваме вярата си в нея и в собствените си сили. Днешна България може и иска да обърне времето, за да съхрани най-ценния си национален капитал – възрожденската вяра на Левски, че човеколюбието, свободата и демокрацията са достойни за саможертва", каза в словото си кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Рецитал на Общинския духов оркестър, възпитаници от НЧ "Ген.Георги Тодоров" и изпълнения на Вокална група при ОУ “Христо Ботев” с. Самораново с ръководител Лилия Дотина трогнаха всички присъстващи, сред които депутата Иван Ибришимов, председателя на ОбС-Дупница Емил Гущеров, зам.кметът Крум Милев, директорът на Исторически музей Анелия Геренска, общински съветници, кметове на села и други.
През целият ден има организирани мероприятия от Община Дупница във връзка с днешното честване. Вечерта от 18:00 ч. в двора на Тюрмето (Джамията) дупничани ще могат да се насладят на концерт – пърформанс и пленер с участието на цигуларя Владимир Тасев и художниците - Иван Попов, Ангел Илчев, Георги Кацарски, Елена Марулевска, Мария Атанасова, Сашка Митева, Румен Георгиев, деца от Арт ателие “Дон Кези”.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама