Рубрики
Реклама
Партньори
РЗИ Кюстендил:21 май „ЗАЕДНО ДА СПРЕМ СПИН!”
  Категория: Общество     11:19 - 19/May/2017От РЗИ Кюстендил напомнят,че на 21 май се изразява съпричастност със засегнатите от хив под мотото”Заедно да спрем Спин”,предаде репортер на “Кубер прес”.
Мотото на Денят за съпричастност е „Заедно да спрем СПИН!” („Ending AIDS Together). Тазгодишното послание подчертава необходимостта от: намаляване на стигмата спрямо носителите на ХИВ; гарантиране на универсален достъп до изследване, лечение и достъп до качествени здравни и социални услуги на всеки, живеещ с вируса; увеличаване на ресурсите (за превантивни програми и програми за изследване и лечение); насърчаване на привличането на хората в дейностите по превенция и подкрепа на засегнатите от инфекцията! Международният Ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН традиционно се отбелязва в третата неделя на месец май. Денят е повод хората от различни страни да заговорят за СПИН. На този ден през тази година са мобилизирани общо 1 200 неправителствени организации, работещи по въпросите на ХИВ и СПИН в общо 115 държави. В продължение на 34 години Денят се чества ежегодно, като в света се провеждат десетки хиляди бдения, възпоменания, чайни церемонии, помени в храмове и мирни шествия. Денят за съпричастност е важен знак за солидарност по всички континенти и символизира надеждата за новите поколения.
СПИН продължава да опустошава човешките общности навсякъде по света и Третата неделя на месец май е начин заинтересованите публично да изразят скръбта си за своите близки, починали от СПИН и да настояват правителствата да заявявят по-ясни ангажименти в борбата срещу пандемията. В по-малките населени места Денят е повод да се повиши чувствителността към проблема СПИН, толерантността, доброволчеството и даренията за АНТИСПИН каузата. В по-големите градове на този ден видимо се събира разнообразен спектър от хора, загрижени и работещи по проблема. И в двата случая събитието създава усещане за солидарност и привлича вниманието на медиите.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да