Рубрики
Реклама
Партньори
Дупница с "Хоризонт" и кампанията им "Изпей "Обичам те" на български"
  Категория: Регионални     10:50 - 19/May/2017"Околийска къща" - Дупница с изложба- скулптура и живопис на Емил Мирчев, Момчил Мирчев и Ралица Мирчева.

Общинска художествена галерия "Околийска къща" в гр. Дупница представя изложба от скулптура и живопис с автори проф. Емил Мирчев, гл. ас. Момчил Мирчев и доц. д-р Ралица Мирчева,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Публиката ще може да се наслади от днес до 17 юни на значимо творческо присъствие, на три различни авторски почерка. Изложбата е със силно присъствие на съвременни идеи, търсения и възгледи в областта на скулптурата и живописта представена от творците. Творбите са така подбрани, че взаимно се допълват и създават една креативна атмосфера. Творбите им са истинско доказателство за това, до каква степен те са новатори в идеен и пластичен смисъл. Сложни, но не еднозначни като замисъл, нетрадиционни и уникални като пластичен и живописен изказ.
Тук са застъпени две поколения автори – професор Емил Мирчев, дългогодишен преподавател в НХА, автор на монументални творби в България и чужбина, който работи предимно в класически стил. Предпочита да твори в бронз, дърво и камък. Творбите му са изчистени и синтезирани като форма, които носят ясни послания в себе си. Момчил Мирчев е гл. ас. д-р по скулптура в НХА, работи в областта на малката пластика, както и в монументалната скулптура. В творчеството си, търси движението и експресията в композициите, в които представя изяществото на женската фигура и нейното превъплъщение в изразителността на бронза. Бронзът дава богати възможности на Момчил Мирчев и той го използва умело в пресъздаването на сложни движения и композиции. Борави с деликатен детайл и форма в скулптурите. Ралица Мирчева, доцент, доктор по живопис в НБУ, представя живописни серии с интересни композиционни решения със съвременно звучене и силен колорит, което прави творбите й още по-уникални.
Авторите се изявяват със самостоятелни изложби и са активни участници в български и международни изложби, симпозиуми, пленери и конкурси.

На 22 май в понеделник от 15 часа в Кръглата зала на Община Дупница за среща с групата "Хоризонт" и кампанията им "Изпей "Обичам те" на български". Идеята на брифинга е, членовете на групата да разкажат нови и любопитни неща, свързани с кампанията!
”Най-мащабната кампания в България в подкрепа на БГ –музика”-Прес релийз и презентация на концерта и кампанията за община Дупница се провежда под патронажа на кмета на общината Методи Чимев.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина

Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да