Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Инспекция на каптажи в община Кочериново установи липса на контрол
  Категория: Регионални     18:46 - 28/April/2017Според Йордан Татарски гражданите на област Кюстендил искат контрол над общинските кметове.Това е така защото хората са зависими от публичните и административните услуги на общините.В тази насока те изразяват недоволство и търсят арбитър в лицето на областния управител,закона не е задал такива правомощия.

Заради пилотна инспекция инициирана от областния управител на област Кюстендил, Йордан Татарски,текат проверки на резервоари, каптажи и шахти,проверяващи са представители на РЗИ,ВИК, гражданското общество -каза на пресконференция областния управител на област Кюстендил, Йордан Татарски,предаде репортер на “Кубер прес”.
За целта той създаде междуведомствена комисия чрез която институциите да изпратят свои представители на проверките .По думите му,оказва се ,че няма санитарно –охранително зони ,където ги има не са почистени.Резервоарите са отключени,което дава възможност всеки да има достъп до тях-липсва контрол.
Инициативата е провокирана от общински съветник от община Кочериново представител на общината в Общото събрание на Асоциацията по ВИК.Според Йордан Татарски инспекцията е установила,че на места има каптажи които ВИК дружеството не поддържа, не може да има избирателност.Грижа да отстрани и реши проблемите има ВИК дружеството.Проверени са каптажите и в селата:Стоб, Бараково, град Кочериново. Според Йордан Татарски гражданите на област Кюстендил искат контрол над общинските кметове.това е така защото хората са зависими от публичните и административните услуги на общините.В тази насока те изразяват недоволство и търсят арбитър в лицето на областния управител,закона не е задал такива правомощия.
Той изрази мнение,че общинските кметове не са проявил интерес към организираното областно съвещание на градоначалниците.
Пред медиите Йордан Татарски коментира и цената на водата в региона ,като обясни ,че това е част от бизнес плана на ВИК дружеството.Бизнес плана на ВИК-то е трябвало да влезе в сила от 1 януари тази година, от водния оператор са обещали това да стане през септември. Според Йордан татарски там където има разработени нови проекти финансирани от ЕС,републиканския бюджет или собствени средства на общините няма как да не доведат покачване на цените на водата.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама