Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
С решение на ОБС –Кюстендил в Радловци ще бъде изградена площадка за компостираща инсталация
  Категория: Регионални     18:38 - 20/April/2017Дейностите са по участието на община Кюстендил с общините Невестино и Трекляно в проектно предложение по ОП”Околна среда 2014/2020, относно “Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови неопасни отпадъци”.

С решение на Общински съвет –община Кюстендил ще предостави площадка на която да бъде изградена в Радловци площадка за компостираща инсталация и и на инсталации за предварително третиране на битови неопасни отпадъци,както и необходимата довеждаща и съпътстваща инфраструктура, предаде репортер на “Кубер прес”.
В тази връзка община Кюстендил трябва да сключи споразумение за партнъорство с двете общини,необходимо за целите на кандидатстване по проекта. Финансовите средства за покриването на първоначалното допустимите разходи по проекта да се поемат от общинския бюджет.
Целта на проекта е да бъде редуцирано количеството депонирани битови отпадъци от трите общини-включени в обхвата на Регионалното сдружение за управление на отпадъци “Рила ЕКО” ,чрез създаването на екологично-съобразна система ,която включва изграждането на инсталации . Със системите за разделно събиране на битови отпадъци ще се създадат необходимите системи за биоразградими отпадъци .

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама