Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил се проведе заседание на комисията по заетост,класираха три фирми за финансиране
  Категория: Регионални     18:25 - 19/April/2017Подадените заявки са 103 за 350 работни места за 1 млн.500 хил.лева, останал, неусвоен, финансов, ресурс, от предишни процедури е 125 000 лева.Класирани са три фирми по една от общините Кюстендил, Дупница и Бобов дол, като последната заявка е за 70 000 лева .

В Кюстендил се проведе заседание на комисията по заетост,тя беше председателствана от зам.областния управител Людмил Стоянов който запозна участниците между които директорите на бюрата по труда в Кюстендил и Дупница, Юлияна Хаджиева и Наташа Илиева, представители на работодателите, на ТПП –Кюстендил-Йордан Беловодски, Занаятчийската камара-Даниела Стоянова, директорът на Инспекцията на труда Валентин Златински и на синдикалните регионални структури с дневния ред,предаде репортер на “Кубер прес”.
Беше обсъдена и представен проект по схемата ”Обучение и заетост за млади хора” по ОП”Развитие на човешките ресурси”.Комисията по заетост се запозна с методиката по подбора и оценката на фирмите със заявени работни места ,както и с подбора при тяхното класиране.
Директорът на ДБТ Кюстендил Юлияна Хаджиева съобщи пред медии,че на заседанието са били разгледани подадените заявки на работодателските организации на територията на област Кюстендил -кандидатствали по схемата ”Обучение и заетост за млади хора”.
Тя дява възможност на младите хора до 29 години които нито учат нито работят и са регистрирани в Бюрата по труда да бъдат включени в директна заетост или заетост предхождана от обучение.Общия брой дадени заявки са 103 за 350 работни места за сумата от 1млн.500 хил.лева, останалия неусвоен финансов ресурс от предишни процедури за регион Кюстендил е 125 000 лева.
Класирани са три фирми по една от общините Кюстендил, Дупница и Бобов дол като последната заявка е за 70 000 лева .Заявените работни места са в сферата на търговия ,хотелиерство, ресторантъорство, услуги металообработване,шивачество,дърводобив.

Luber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама