Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
МВР Кюстендил излиза с препоръки за безопасно движение по великденските празници
  Категория: Регионални     13:51 - 13/April/2017Които са свързани с планирани и внезапно наложили се пътувания, съпроводени с различни емоционални състояния,личната безопасност по време на пътуванията е важно да бъде водеща не само за водачите, но и за пътниците в автомобилите. Не бива да се забравя, че на пътя има и пешеходци,се посочва в прессъобщение до медиите от полицията в Кюстендил, предаде репортер на “Кубер прес”.
Активност се отчита и по отношение на управлението на двуколесни пътни превозни средства - велосипеди, мотопеди и мотоциклети. Нови и не дотам опитни шофьори добиват псевдоувереност и сядат смело зад волана, отправяйки се на дълъг път. Неправоспособните водачи необмислено карат коли и мотоциклети, рискувайки не само своя живот. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно-пропускателни пунктове все по-често са нещо обичайно. След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности. Активност се отчита и по отношение на управлението на двуколесни пътни превозни средства - велосипеди, мотопеди и мотоциклети. Нови и не дотам опитни шофьори добиват псевдоувереност и сядат смело зад волана, отправяйки се на дълъг път. Неправоспособните водачи необмислено карат коли и мотоциклети, рискувайки не само своя живот. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно-пропускателни пунктове все по-често са нещо обичайно. След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности.
“Компромисите, които сме склонни да правим заради празничното настроение, не бива да ни прави небрежни към собствената ни сигурност и тази на нашите близки. За предпазване от попадане в риск от пътнотранспортни произшествия отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ препоръчва:Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините,състоянието на чистачките. Заредете резервоарчето с миещ препарат,не бързайте да сменяте зимните гуми с летни. Ако превозното средство е неизправно, намерете друг автомобил или пътувайте с влак или с автобус. Заредете повече гориво в случай, че се наложи да пътувате дълго и бавно. Вземете документите на автомобила и полицата за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.” Се посочва полицейските препоръки.
- Ако на платното забележите пешеходец в нетрезво или неадекватно състояние, сирете и го изведете на безопасно място. Сигнализирайте на тел. 112.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама