Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
„ДГС Рилски манастир” поема горите – собственост на община Кочериново
  Категория: Скандално     18:31 - 16/February/2017Югозападното държавно предприятие чрез „ДГС Рилски манастир” поема управлението, стопанисването, опазването и ползването на горите – собственост на община Кочериново,съобщиха за “Кубер прес”, от ЮЗДП Благоевград.
Това предвижда договор, с който общината възлага изпълнението на всички дейности, заложени в горскостопанския план, на държавното горско стопанство.
5208 декара е площта на общинските гори, които териториалното поделение на ЮЗДП ще стопанисва за срок от шест години. Разходите за охрана и за гасене на възникнали горски пожари се поемат от „ДГС Рилски манастир”, което организира гасенето с налична техника и разполага с оборудвано противопожарно депо.
Предвиденото ползване от горите за целия срок на договора е 8075 куб. метра лежаща маса. Количествата дърва за огрев, които ще се добиват ежегодно, ще бъдат приоритетно предоставяни за нуждите на местното население.
След Разлог и Банско, Кочериново е третата община, която прехвърля управлението на горите си на ЮЗДП. Очаква се подобни споразумения да бъдат подписани и с други общини.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама