Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Дупница внася в МРРБ проекта за интегрирания градски транспорт, с инфраструктурата на социалните жилища
  Категория: Регионални     16:59 - 7/July/2016


До 31 юли Община Дупница ще внесе в МРРБ проекта за интегрирания градски транспорт, в който е включен и инфраструктурата на социалните жилища, съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница. Това е крайният срок, след което започва разглеждането на документите. "Приключваме с документацията и изчистваме някои подробности, за да сме готови в срок. Най-късно до средата на месец септември трябва да е одобрен проектът и сключим договора за финансирането.
Веднага ще бъде обявена процедурата по избор на изпълнител на инженеринг, за да стартират същинските дейности", каза зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Припомням, че социалните жилища бяха изградени по европейски проект, като държавата трябваше да осигури средствата в размер на 1,2 млн. лева за инфраструктурата още през миналата година. Проведена бе процедура по избор на изпълнител и такъв бе избран, но в крайна сметка се оказа, че от държавата няма да отпуснат парите за това и средствата ще бъдат от Общината.
Докато не започне изграждането на инфраструктурата на социалните жилища, бетонови шахти ще бъдат поставени в района . Те се произвеждат изцяло от строителния отдел на Община Дупница и ще бъдат положени 24, колкото са всички шахти в самите жилища и в района.
"Предвидени са и са на склад чугунени капаци за шахти. Още първият ден, когато бяха монтирани 4, същата нощ изчезнаха и 4-те. Затова преценихме да направим бетонови такива, докато се изгради инфраструктурата там и достъпът все пак ще бъде ограничен, а посегателствата по-трудни. Практикуваме с бетонови капаци последните 2 години и по другите райони на града", обясни началникът на строителния отдел инж.Иван Бельов.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама