Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Румен Петков: АБВ започва една европейска и силна предизборна кампания за сериозни политики и няма да се занимаваме с клюки и клевети
  Категория: Интервю     13:16 - 22/August/2015

- Г-н Петков, току що обявихте кандидатите за кметове в Кюстендилска област за предстоящите избори, значи ли,че АБВ започва предизборната борба?
- Обявихме номинациите за 6 общини в Кюстендилска област, след дни ще обявим и останалите. Месеци наред местните хора от АБВ работиха за изграждане на структурите в кюстендилска област, както и подготовката за изборите за местни органи за самоуправление. Вече имаме пълно участие в общинските избирателни комисии и в деветте общини със солидни, добре подготвени хора. Имаме висока степен на готовност, подобна няма в нито една от политическите сили, смея да отбележа. И затова излъчваме сила и самочувствие и съм сигурен, че ще получим доверието на жителите на кюстендилска област. Нашите кандидати за кметове и общински съветници са наясно, че се изправят в тежка битка срещу представителите на ГЕРБ, на БСП и на други политически сили, в това число и на ДПС.

- В момента АБВ е партньор на управляващата коалиция, имате и министър, а изразявате недоволство от управлението и тръгвате самостоятелно на избори?
- Това няма нищо общо от това, което тръгваме да правим. Искахме да помогнем в управлението на страната и затова се съгласихме да участваме в коалиция. АБВ за пръв път участва в избори за местни органи на самоуправление и нашата цел е да се докажем като една сериозна политическа сила, която умее да побеждава и да управлява. Изразявам личното си задоволство, че нашите кандидати са образовани, имат опит в управлението и са в състояние да отстояват общностни интереси. Те са направили личен мотивиран избор и ще си го отстояват. А изборът им е да се противопостави на статуквото в местната власт, на политиката,която се провежда през последните години, в страни от интересите на региона. През последните 15 години на териториите на областите се подготвяха планове за развитие на съответната област, които, за съжаление, оставаха на хартия. И липсата на второ ниво на местно самоуправление ги прави в някаква степен скопени. Липсва координация между общинската и държавна власт. И отказа на БСП и на ГЕРБ да участват в дебата за необходимостта от второ ниво на местно самоуправление ни обрича да продължим да вървим в тази посока.

- Колко общински съветници смятате да имате в кюстендилска община?
- Още е рано да се гадае, ще направим сериозен анализ, предстои ни работа и накрая по резултата ще ни познаете. Вие виждате, че ние сме първите, които официално обявяваме кандидатите си за кметове. Като видим и останалите кандидати от другите политически сили, тогава можем да правим и прогнози. Но аз не виждам като лични качества и управленчески опит нашият кандидат за кмет на Кюстендил Ангел Ангелов да отстъпва с каквото и да е на сегашния кмет Петър Паунов. Напротив.

- Не му липсва самочувствие на Ангелов, смятате ли, че той ще се пребори в предизборната надпревара с Петър Паунов?
- Според мен той има всички шансове да търси силна кампания и успешно представяне. И познавайки в общ план обстановката в Кюстендил, нашият представител от АБВ Ангел Ангелов има всички шансове за балотаж и за спечелване на избора.

- Мая Манолова напусна политическата сцена, сега няма да ви е опонент в Кюстендил?
- Аз мисля, че Мая Манолова беше един от силните парламентаристи. От избора й за омбудсман сигурно ще спечели обществото, но ще загуби парламента и със сигурност БСП.

- Упрекнаха Ви, че след брифинга със журналисти посетихте кмета Петър Паунов, който ви е на практика опонент?
- Срещнахме се с кмета Петър Паунов и председателят на Общинския съвет Иван Андонов и поставихме въпросите за участието ни в Общинската избирателна комисия, за участието ни в секционните комисии. И декларирахме, че АБВ ще води една силна, европейска кампания за политики и няма да се занимаваме с клюки и клевети. И бяхме в общинската сграда по покана на кмета,чрез председателя на Общинския съвет. Това е въпрос на възпитание и на съвременна европейска политика.


.Румен Петков в Кюстендил с Иван Цеков,Областен председател на АБВ в Кюстендил и член на Националния съвет на АБВКандидат-кметът от АБВ Ангел Ангелов за община Кюстендил, Румен Петков, Даниела Ушатова - кандидат кмет за Дупница и Иван ЦековРумен Петков и Иван Цеков пред сградата на община Кюстендил след срещата си с Кмета Петър Паунов


Едно интервю на Надежда Петрова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама