Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Меглена Кунева:”Разчитам на кюстендилци,на екипа и на хората заставащи с лицата си пред избирателите”
  Категория: Интервю     9:46 - 23/March/2013

1.Г-жо Кунева ЦИК отряза с едно депутатско място кюстендилски избирателен район, как ще се отрази това на “България на гражданите”?
-Орязването е лошо, аз обаче имам чудесен екип в Кюстендил,доволна съм,че се оглавява от жена,имам пълно доверие на Силвия Велкова. Всички от екип тук ми правят добро впечатление,това са хора поставящи общия над личния интерес,иначе ако всеки преследва лични цели ще се сгромолясаме. Лошо е,че Кюстендил се обезлюдява, знам тукашното ниво на безработицата и тежкото състояние на региона.Надявам се да е било честно прекрояването на избирателните райони.По отношение на изборите ГЕРБ извършиха редица нарушения,залагайки огромни мини за бъдещето.Ако и В Кюстендил са се опитали да изчислят, дали да не накажат кюстендилци ,тежко са сбъркали.Надявам се тези които искат да видят професионално, модерно и много решително управление ,независимо как са се излъгали на предишните избори този път да подкрепят “България на гражданите”.Готови сме да направим всичко ,за да може следващата година, ако спечелим изборите да сме направили крачка напред.Не обещаваме чудеса,но движение напред задължително.

2.Мислите ли в посока преди или следизборни коалиционни партнъори?
-Коалиции не, защото не успяват в нито един свои ход,да направят нещо добро за гражданите.Коалцийте противоречат на вярванията ни и на нашата политика.Служебно правителство което е второто на ГЕРБ вдигна тарифите за участие за участие в медиите на партиите.Какво означава това?20 млн.лв. годишна субсидия получава ГЕРБ, милион са спечелили от лихви,не върви да се правят на бедни.Да кажат,че като партия поемат ангажимента да свалят субсидиите наполовина,това ние сме го заявили в нашите 31 точки.

3.В предизборната ви платформа вероятно има допирни точки с тези на други политически партии?
-Слава Богу,ако всеки говореше на различен език ,най-накрая нямаше да има,върху какво да се споразумеем.Колкото и да е арогантна една партия,в случая визирам ГЕРБ,която е управляваща партия,в момента ще им е неудобно да отхвърлят приоритета образование,който имаме ние.Те намалиха година след година и месец след месец парите за образование и не усвоиха европейските средства.В посока образование и наука примерът е скандалът във фонд ”Научни изследвания ”е безобразие.Затова хората се разочароват и е естествено когато протестират,да не искат да припознават партиите.Това е нормално, чрез протестите трябва да бъде признат гражданския глас. “България на гражданите”-го прави от момента на създаването си.Искаме да направим страната такава,каквато мечтаем да я видим, ако не за нас то опне за децата ни.

4.На какво и на кого разчитате в предизборната борба в Кюстендил?
-Не мога да правя прогнози, разчитам на кюстендилци,на екипа на хората заставащи с лицата си пред избирателите.Най-важния аргумент е да искаме да спрем арогантността във властта,включително и в лицето на ГЕРБ-това ,че млатеха хората, че отсега се заканват ,че ако някои не ги подкрепя или недай Боже има други политически предпочитания,ще бъде наказан.Това няма да го допуснем,когато “България на гражданите”влезе в парламента няма да им е лесно.

5.Социологическите проучвания сочат,че въпреки оставката на ГЕРБ правителството, те продължават да са с най-висок процент?

-Уверявам ви,че няма да могат да съставят правителство ,г-н Борисов няма да бъде премиер,той вече се отказа оттова,подавайки оставката,не знам да има случай след оставка отново да е станал министър-председател.Ако си толкова харесван,продължаваш да управляваш,ако не си харесван минаваш в опозиция и се усъвършенствуваш.Не бих допуснала и БСП,защото гласуваха заедно и си помагаха по време на това управление.Станишев ясно,заяви,че не иска да е премиер,,което поставя привържениците му в странно положение.Сред поддръжниците на всяка партия,има и трябва да има свестни хора.Въпросът е да се съсредоточим в отговора на това,как виждаме България,следващите 4 години,откъде може да дойде спасение,помощ, в изключително тежката икономическа ситуация и кой е подготвен да направи това. В този смисъл разчитам на много хора.

6.Партиите се надпреварват да обявяват броя на хората от гражданската квота които ще бъдат на избираеми места в листите, “България на гражданите” залага ли на квотата?
-Това е смешно, защото за пореден път показва ,че партиите се отделят от гражданите .В нашия устав и в начина по който формираме листите е изписано,че всеки може да бъде предложен за депутат.В тези първи избори за “България на гражданите” ,разчитам на хора които вече са работили и се познават като екип.Никой който е специалист сред активистите на партията няма да бъде забравен и оставен Във всяка лиса имаме 2/3 нови листа навярно не всички от листата ще станат депутати,но ще придобият опит което е важно. Следват европейски избори, местни, президентски,т.е.до 2017-година има непрекъснато избори което е изпитание на умение ,характер и доверие.Гражданската коват,когато си членна една партийна група е странна.Ако искам да се занимавам с партийна работа отивам в партия.Няма нужда от гражданска квота, всеки който припознава програмата за следващите 4 години и е изявен човек,с място в обществото е добре дошъл.

7. Кога “България на гражданите”,ще обяви листите?
-На 6 ти април, ще станат известни имената на кандидат-народните представители от “България на гражданите”.


Разговаря:Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама