Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ДНЕС Кюстендил:”Парите на хората трябва се харчат за здравето им”
  Категория: Общество     13:22 - 28/February/2013

От ДНЕС Кюстендил смятат че:Парите на хората трябва се харчат за здравето им”,от организацията подкрепят и се присъединяват към справедливите искания на българските лекари на 28 февруари от 16.00 ч пред здравната каса в Кюстендил за спасяване на системата на здравеопазване у нас в лицето на болничната и доболничната помощ,съобщи за “Кубер прес”Огнян Иванов областен координатор на ДНЕС Кюстендил.
.”Обръщаме се към всички български граждани да подкрепим своите лекари, които в последните години бяха унижавани, обиждани и на практика лишени от възможността да упражняват достойно благородната си професия.В момента средствата за диагностика, консултации и лечение са намалени с около 20% при личните лекари и специалистите, а при болниците от 25-30% в София и до 10-20% в различните области на страната. Това реално води до невъзможност лекарите да работят през м. март, тъй като вече са изчерпани направленията за изследвания и консултации, а в болниците средствата по някои клинични пътеки - също. Важно е днес да се обединим в подкрепа на лекарите, защото те се борят не за заплати, а за това нашите пари да се използват за нашето здраве! Важно е днес да подкрепим усилията на лекарите в борбата им срещу НЗОК и Министерство на здравеопазването и в усилията им да върнат средствата от здравни осигуровки, които всички ние плащаме в системата на здравеопазването. Ние настояваме, заедно с нашите лекари, парите ни да се дават за нашето здраве, а не да стоят в някакви неясни сметки за неясни цели!Ние настояваме, НЗОК и Министерство на здравеопазването да възстановят методиките и действащите правила от 2012 г., които гарантират нормална работа на лекарите в болничната и доболничната помощ.”,се казва в съобщението на ДНЕС.
От сдружението настояват за оставката на д-р Пламен Цеков като председател на НЗОК, ако продължава да отказва да работи в интерес на лекарите и пациентите.Гражданско движение „Днес“ приема всяко друго решение, различно от пълно удовлетворяване на исканията на лекарите, за престъпление спрямо българския народ!

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама