Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Голямата любов ме доведе в България!
  Категория: Интервю     0:01 - 30/September/2007

„ Първата ми съпруга беше офицер от секретните служби на НАТО” „ Не обичам да говоря за политика......”

Бенедито Панцела е роден в Салерно, Италия. През богатия си житейски опит е бил актъор, музикант и кавалер. Притежава верига от заведения в Италия, осем цирка, професионално училище за немски овчарки. Бенедито обича спорта и винаги, когато има време, се занимава с него. Награден е със златен Оскар за филма „ Нощите на звездите”.
Сега е в Кюстендил, където живее с втората си жена-българка и се готви да отвори собствена пицария в нашия град. Не разкрива подробности около инвестицията , за да не се спекулира с финансирането на заведението.

Какво ви привлича в Кюстендил?
Природата, спокойствието и тишината. Хората тук са честни, но виждам колко мизерно живеят. Ако трябва да съм напълно искрен тук ме доведе голямата ми любов към жената, която е до мен в живота, тя е българка. Искам да опозная повече българската култура, която е известна по цял свят, но най-вече начина на живот в страна като вашата.

Как според вас можем да направим живота в България по-добър?
Ще трябва време, през което да посетите страни като Англия, Италия, Франция и Германия, за да сравните техния стандарт на живот с вашия. Но преди всичко ви предстои много и упорита работа, за да успеете да покажете на страните от ЕС, че членството ви е напълно заслужено.

Италия е красива страна. Италианците като българите са темпераментни хора, но има нещо, което не ни достига за да се чустваме по-освободени, за да направим страната ни по-уредена, какво е то?
В Италия знам, че българите са ценени, ние обичаме вашия фолклор . Истината е в това да дойдете в Италия и отблизо да видите и усетите атмосферата на тамошния живот. Имаме богата култура, която е дала много на света, има какво да научите от Италия. Както и ние има какво да харесаме във вашето богато културно наследство. Така постапенно ще се освободите от някои останали от миналото навици и предразсъдъци.

Кюстендил е град на художници, поети, известен с минералните си води. За съжаление липсата на добро управление от страна на общинските власти не компенсира положителните качества на града. Ще помогнат ли предстоящите избори за местна власт да настъпи промяна в живота на хората?
Ние ценим особено много музиката ви, видях картините на Майстора в Художествената галерия, разкопките от римско време. Очарован съм от Рилския манастир, от тишината и спокоиствието, което почуствах в Светия обител.
Според мен сами трябва да си помогнете, за да тръгнат нещата по-бързо напред. Това което не ми хареса са многото безпризорни кучета, които ги срещам дори по централните градски места. Тази тема ми е присърце, защото обичам много кучетата, обучавам немски овчарки в Германия, Холандия и Англия. Дори съм се снимал с кучето на английската кралица Елизабет. Имам частна лечебница за кучета в Италия и съм изградил гробище за кучета.

Какво е отношението на италианския народ към нас българите?
България в момента е в сърцето на италианците. Но българите често забравят обещанията си, по мой наблюдения. Обичаме българите защото освен, че са гостоприемни те са весели и приятни хора. В Италия живеят и творят много известни български оперни певци, тенори които могат да се сравнят с изпълнители от ранга на великия Лучано Павароти. Ценим автентичния, ви фолклор с всички традиционни шевици, бродерии и накити така характерни за народните ви носии.

Ние се надявахме, че членството ни в Евросъюза ще ни помогне да повишим поне от части доходите и стандарта на живот, това не се случи. Защо според вас надеждите останаха напразни?
Като италианец обиколил света, съм видял и опознал много неща в живота. Винаги съм искал да опозная България, затова разбирайки, че тя вече е част от европейската общност се зарадвах и реших да живея тук. Помня думите на моя дядо и баща ми: „ Роден си богат, но трябва да опиташ бедността. Когато се върнеш, можеш да кажеш, че има живот с шампанско, баронеси и много пари, но всичко това трябва да бъде постигнато”.
По убеждение съм демократ, това не ми пречи да имам приятели в цял свят, сред които журналисти, политици и актъори. Покрай влизането на България в ЕС е нужно да контактувате по-често с партнъори от страните членки на съюза, за да станем по-близки.

Имате богата творческа и лична биография, награждаван сте многократно за различни постигнати успехи, кой е най-скъпият спомен за вас?
Първата ми жена беше германка, офицер от държавните служби на НАТО, с нея се запознах в Белгия. Сестра ми отговаря за организацията на „Червения кръст” в Салерно. Участвал съм в много филми, сред тях и такива със сюжети на уестърни. В Канада получих награда за най-добър документален филм.
Обичам да свиря на китара и пиано. Приятел съм с тенора Клаудио Вила, с големия артист Адриано Папалардо. През 1987 година получих златен Оскар, който много го ценя. В Лондон в моя чест при кралица Елизабет ме посрещна екскорд, за да ми връчи наградата самата кралица. Бяхме близки с журналиста Руджиеро Орландо –кореспондент в Ню Йорк. Имал съм участия в интернационални филми, където се снимах редом със София Лорен и Джина Лолобриджида.

От всичко казано до тук става ясно, че имате интересен живот, богат професионален опит и не на последно място скъпи за вас приятелства. В България е много известна италианската кухня, гордеете ли се с нея и съответно харесват ли ви нашите ястия?
У нас пицариите са повече от национално ястие, техните разновидности са толкова много, че човек се затруднява кой вид да избере. Тук не виждам толкова голяма разнообразност. Искам в мойта бъдеща пицария, това разнообразие да го има. Опитвал съм мусака, която ми хареса, ял съм тутманик, баница и както вие често обичате да ядете салата. Но далеч от предпочитанията ми към кулинарните видове като че ли най-много харесвам българките.

Какво ще пожелаете на бълагрския народ и най- вече на стартиращата, нова първа частна информационна Агенция „ КУБЕР ПРЕС” в Кюстендил?
Искам да бъдем като приятели, да достигнете прогрес заедно с нас и то за кратък период от време.
На екипа репортери в новия електронен вестник, от сърце пожелавам късмет, само хубави новини и събития,които да отразяват.

Разговаря Ина Василиева

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама