Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Според НиколаТатарлиев инфраструктурата е основата на развитието на Кюстендил
  Категория: Политика     16:24 - 20/October/2011

Кандидатът за кмет на ГЕРБ – Никола Татарлиев проведе среща с работниците от производствен цех в Кюстендил, на която бяха обсъдени актуални проблеми на града и бизнеса, тема на разговора беше подобряването на средата за бизнес и инфраструктурата,съобщават за “Кубер прес”от пресцентъра на ПП ГЕРБ Кюстендил.
Според г-н Татарлиев инфраструктурата е в основата на развитието както на България, така и на Кюстендил. „Последователността на действията на ГЕРБ в тази посока ясно се отличава на национално ниво, като пряко засяга и града ни. Става дума за старта на изграждането на два скоростни пътни отсечки (Скопие – Кюстендил – Ихтиман и Кюстендил – София), които ще подобрят достъпа до града и от там неговата атрактивност, което е в пряко отношение с икономическото развитие“ каза г-н Татарлиев.
„Задължително е приемането на Общ устройствен план, какъвто към момента липсва. Това е важна стъпка към разумното оползотворяване на градската среда и привличането на инвестиции“ допълни той. От важните стъпки в тази посока са: определяна на ключовите обекти с инвестиционен потенциал, отвеждане на минерална вода до основни точки в града, осигуряване на степен на документална готовност на определени обекти, подобряване на водопреносната мрежа и пречиствателните съоръжения в съседните села и възстановяване на градските паркове.Реализацията на тези стъпки би направила града ни по-желан за инвестиции, отдих и живот. Преди време млади хора предоставиха няколко доста интересни и подходящи 3D проекти за зоните около река „Банщица“ и „Езерата“, които биха могли да са едно добро начало за затвърждаването на града ни, като общински и областен център. „Грижа на общината е да създаде подходящите условия за привличане на инвеститори и не само - трябва да се даде шанс и поле за изява на бизнеса да се развие и да се подобри качеството на живот в Кюстендил“ завърши Никола Татарлиев.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама