Рубрики
Реклама
Партньори
Връчиха символичeн ключ и почетна значка на община Кочериновo на кмета Иван Минков
  Категория: Политика     9:20 - 8/November/2019

Елена Бозовайска бе избрана за председател на новия Общински съвет в Кочериново, съветници и кметове се заклеха на първата сесия.

Елена Бозовайска бе избрана за председател на новия Общински съвет в Кочериново по време на първото заседание на местния парламент,съобщи за „Кубер прес“, Десислава айдарова пресаташе на ОА Кюстендил.
При тайно гласуване тя получи подкрепата на шестима свои колеги от общо единайсетте съветници. Бозовайска благодари за гласуваното й доверие и декларира, че ще работи в екип и в разбирателство с всички. „Време е да загърбим разногласията си и да започнем заедно да работим с цялата си енергия и сърце за просперитета на общината ни“, заяви новият председател на ОбС - Кочериново.
На първото заседание тържествена клетва положиха кметът на общината Иван Минков, за когото това ще бъде трети управленски мандат, кметът на с. Стоп Георги Ставрев, който също получава доверие от своите съграждани за трети път, както и 11-те общински съветници.
Първата сесия на ОбС – Кочериново уважиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар на администрацията Гергана Михайлова. Янев поздрави новоизбраните управници и им пожела един успешен 4-годишен мандат. „Днес, вие трябва да преодолеете абсолютно всички различия, които са били по време на кампанията, защото от днес сте едно цяло – Общински съвет – Кочериново. Обединява ви и една-единствена цел, а именно – благосъстоянието на хората от общината“, каза по време на тържественото заседание Янев. На новите представители на местната власт в Кочериново областният управител пожела след 4 години да бъдат видими плодовете на безкористния им и неуморим труд.
По време на заседанието съветниците и кметовете подписаха клетвени листа, а удостоверенията им връчи председателят на Общинска избирателна комисия Атанаска Богоева. Тя се обърна към тях с думите: „Отговорността за управлението на община Кочериново е вече ваша, затова аз бих искала да ви пожелая един изключително успешен мандат, много политическа зрялост и диалог, за да работите заедно в името на вашата община и нейните жители.“
Съгласно ЗМСМА първото заседание председателства най-възрастният общински съветник – Йордан Татарски. Той обяви, че това ще бъде последният мандат от неговата кариета като политик. „За мен е чест и привилегия да поставя началото на края на политическата си кариера в родната ми община“, заяви Татарски.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Връчиха символичeн ключ и почетна значка на община Кочериновo на кмета Иван Минков

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да