Рубрики
Реклама
Партньори
Кюстендилския съд с мярка „Задържане под стража“ за затворник с Европейска заповед за арест, разследван в Гърция
  Категория: Правосъдие     15:51 - 9/October/2019

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 56- годишния Димитър С. от Гоце Делчев, понастоящем изтърпяващ наказание в затвора в Бобов дол, постанови Окръжен съд- Кюстендил, Мъжът е разследван в Гърция за създаване и включване в престъпна организация-трафик на наркотици.

Мярка за неотклонение Задържане под стража“ за 56- годишния Димитър С., понастоящем изтърпяващ наказание в затвора в Бобов дол, постанови Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова,съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров Отдел „Връзки с обществеността“0Окръжен съд Кюстендил.
Мярката ще се търпи в затвора в Бобов дол, със статут на обвиняем. Искането за вземането на най- тежката мярка за неотклонение е във връзка с Европейска заповед за арест от 2016 година. Мъжът е разследван в Гърция за създаване и включване в престъпна организация, за трафик на наркотични вещества, под формата на държане и продажба, подбуждане към трафик на такива, внос и транспорт на гръцка територия. Деянията съответстват на престъпления по чл. 242, 321 и 354 от НК на РБългария, за които максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 10 години. Давността на наказателното преследване в Гърция ще изтече през 2035 година.
Димитър С. към момента е в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание- лишаване от свобода, след присъда на Окръжен съд- Благоевград от 2015 година. Той е осъден на 4 години и 6 месеца за държане и разпространение на наркотични вещества и за склоняване към трафик на наркотици през ГКПП Илинден.
С решение от 12.09.2017 година, Окръжен съд- Кюстендил, допуска за изпълнение Европейската заповед за арест. Определението е обжалвано пред Апелативен съд- София и на 20.12.2017 година делото е прекратено, защото Димитър С. бяга от затворническото общежитие в Самораново, което е към затвора в Бобов дол и се укрива до 30.08.2018 г., когато е задържан от служители на ОД МВР- Пловдив.
По делото е приложено писмо от 01.10.2019 г. , от МВР- Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, от което е видно, че исканото лице Димитър С. продължава да се издирва от гръцките власти, във връзка с издадената Европейска заповед за арест.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Кюстендилския съд с мярка „Задържане под стража“ за затворник с Европейска заповед за арест, разследван в Гърция

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да