Рубрики
Реклама
Партньори
ТФ „Партньори“-Кюстендил с успешно турне и участие във “Фестивални дни в Драч
  Категория: Общество     14:31 - 11/September/2019

Танцова формация „Партньори“-Кюстендил се завърна от поредното успешно турне,нашите танцьори представиха Кюстендил и България на международният фестивал “Фестивални дни в Драч,съобщиха за „Кубер прес“, от Танцова формация „Партньори“-Кюстендил
Този форум е празник на културното многообразие, което най-добре се демонстрира чрез музика и танц. Основната цел на фестивала е да покаже богатството от разнообразние на културни корени от различни страни. Различни народи показват своята идентичност и научават повече за историята и обичаите на другите народи. Фестивалът предоставя възможност на фолклорните танцови и певчески групи от различни страни да покажат уникалността на своя фолклор, да запазят и популяризират своята култура, традиции и културно наследство и да създадат нови приятелства.
Изпълненията на нашите танцьори бяха посрещнати изключително добре и докоснаха сърцата на албанската публика и гостите на Драч. Представените сватбени обичаи и бурните ритми развълнуваха присъстващите и заслужиха внимание и бурни аплодисменти. Заслугата за доброто представяне е както на емоциалното изпълнение на кюстендилските танцьори, така и на професионалната работа на младия хореограф на групата Тони Кенов!
„Партньори“ за пореден път представиха града ни и установиха контакти с представители на фолклорното изкуство от другите държави участнички – Македония, Румъния, Босна и Херцеговина. Групата имаше възможност да се запознае с културно историческото наследство на града домакин. Драч е вторият по големина град в Албания, разположен е на централното албанско крайбрежие, на около 33 км западно от столицата Тирана. Той е един от най-древните и икономически значими градове на Албания. Драч основното пристанище на Албания, там се намира и най-новият държавен университет „Александър Мойсиу“. Драч е важна връзка със Западна Европа поради близостта му до италианските пристанищни градове, и по-специално Бари, до които ежедневно се движат фериботи. Освен пристанище, в града има корабостроителница и друга промишленост, като кожарска, производство на пластмаси и тютюневи изделия.
Международните форуми, организирани от домакините са колоритен щрих към местния културен живот.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
ТФ „Партньори“-Кюстендил с успешно турне и участие във “Фестивални дни в Драч

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да