Рубрики
Реклама
Партньори
Две години и половина затвор за водач спипан в Кюстендил да шофира пиян
  Категория: Правосъдие     15:00 - 9/July/2019

Две години и шест месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол в гр. Кюстендил. Присъдата подлежи на жалба и протест в законоустановения срок.

Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо водач, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2, вр. ал. 1 от НК шофиране след употреба на алкохол,съобщиха за „Нубер прес“, от Апелативна прокуратура София.
На 22.07.2018 г. подсъдимият Г., след като употребил алкохол, седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ и го шофирал по ул. „Цар Освободител“ в гр. Кюстендил. Не след дълго водачът бил спрян за проверка от служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР. При извършен тест за употреба на алкохол с техническо средство, индикаторната скала на уреда отчела 1.17 на хиляда. На В.Г. бил съставен акт за установяване на административно нарушение.
Водачът вече е бил санкциониран за същото престъпно деяние по-рано. През 2016 г. му е било наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за шофиране под въздействие на алкохол.
По настоящото наказателно производство съдът е признал подсъдимия В.Г. за виновен и му е наложил наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца. Приведено в изпълнение e и отложеното преди три години наказание.
Присъдата подлежи на жалба и протест в законоустановения срок.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Две години и половина затвор за водач спипан в Кюстендил да шофира пиян

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да