Рубрики
Реклама
Партньори
Кметовете на села в Кюстендил в спор с дърводобивни фирми за разрушена инфраструктура
  Категория: Новини     15:35 - 15/April/2019

Членове на Комисията по обществен ред и сигурност излезе с предложение за синхорнизиране действията на институциите, дърводобивните фирми и община Кюстендил по отношение на разрушена инфраструктура с наредбата уреждаща решаването на проблемите.

Във Възрожденското училище в Кюстендил на ежемесечното съвещание на кметовете и кметските наместници на територията на община Кюстендил с участието на представители на дърводобивни фирми и членовете на Комисията по обществен ред и сигурност бяха обсъдени проблемите с добива и извозването на дървесина общински и частни гори, предаде репортер на «Кубер прес».
Селските кметове влязоха в спор за правомощията им по контрола на дърводобивния процес и инструментите с които разполагат по възстановяване на разрушената инфраструктура по места.
Председателя на Комисията по обществен рес и сигурност Иван Ангелов в изявление пред медии уточни,че са били взети решения относно синхорнизиране на действията на институциите, дърводобивните фирми и община Кюстендил по разрушената инфраструктура с наредба уреждаща решаването на проблемите. В наредбата са визирани и административните мерки за налагане на фирми разрушили пътищата,добави той.
По думите на Иван Ангелов проблеми с разрушени пътища има в селата Лелинци, Ломница Полетинци.
Миналата година за областите Кюстендил и Перник са били издадени 6500 броя позволителни за сеч на фирми в област Кюстендил са 4000.
»За община Кюстендил около 20 са дърводобивни фирми които имат позволителни за сеч в държавни и горски територии.Разрешителните са загори с върхов корояд и е за месец време, с новия закон времето се удължава на три месеца.В договорите с фирмите има клауза за поддръжка на пътищата по които извозват дървесината. В договорите има гаранция за изпълнение-което служи за превенция» ,обясни директорът на ДЛС Кюстендил,Тони Колев.
На срещата с кметовете беше обсъден въпросът със секционните комисии в селата ,във връзка с предстоящите европейски избори.
Кметовете са длъжни да направят оглед на помещенията в които ще се помещават СИК-те и да ги подготвят за вота през месец май,обясни пред медии кметът на село Стенско ,Огнян Янев.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Кметовете на села в Кюстендил в спор с дърводобивни фирми за разрушена инфраструктура

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да