Рубрики
Реклама
Партньори
В Кюстендил подредиха изложба от папагали,гълъби и кокошки
  Категория: Общество     17:11 - 21/March/2019

В деня на първа „Кюстендилска пролет” -2019 в салона на читалище „Братство” беше открита еднодневна изложба на папагали, гълъби,кокoшки, гугутки, организирана от Гълъбовидно дружество ”Руен”, съобщи за „Кубер прес”,Милен Андонов председател на гълъбовидно дружество “Руен” Кюстендил.
Проявата е традиционна, тя датира от 1984 година, поясни той. Любителите на гълъби могат да се запознаят с „Мария Стюард -шотландската кралица”, който гълъб е представител на нашенските. Сред изложбените експонати има два пощенски гълъби, внесени отдавна от Белгия в Кюстендил и говорещатата птица какаду.
Показаните гълъби са осигурени от 10 от общо 20 –те членове на гълъбовидното сдружение. Най-скъпите птици -папагали вървят по 500 лв, лесно се гледат, стига да имат разнообразен фураж -слънчоглед, царевица, жито, просо и вода, категоричен е Милен Андонов. Капестите гълъби се продават на цени от 70 до 300лева, тай-скъпите които не всеки гълъбар може да си позволи са плевенски капести каквито на изложбата не можеше да бъдат видени струват 1000 лева.Зрителите можеше да видят бял и сив гълъб Кинг който струва до 50 лева, отглежда се и за месо и тежи до килограм.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
В Кюстендил подредиха изложба от папагали,гълъби и кокошки

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да