Рубрики
Реклама
Партньори
Омбудсманът Мая Манолова с подкрепа в Кюстендил за медицинските специалисти
  Категория: Новини     16:54 - 21/March/2019

Според омбудсмана,техните искания са справедливи,защото трудът им е подценен, заплащането-унизително.

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста на медицинските специалисти по здравни грижи от Кюстендил, които се събраха в двора на общинската болница в града,те са част от националния протест с искане за увеличение на заплатите на професионалистите по здравни грижи,като се настоява за стартова заплата в размер на две минимални работни заплати за страната, за подобряване на условията на труд и възможност за кариерно израстване,предаде репортер на “Кубер прес”.
В изявление пред медии тя потвърди подкрепата си -като подчерта –че проблемите са трупани във времето и че вече положението е нетърпимо затова е необходимо да се вземат незабавно решения.
”Отговорността е пред цялото общество ,пред тези които управляват държавата .Няма как протестиращите да бъдат заблудени или излъгани.Това което те искат е абсолютно справедливо и трябва да им бъде дадено.”подчерта тя.
Омбудсманът Мая Манолова припомни за срещата й с министърът на здравеопазването и протестиращи ,на която среща е бил начертан план за решаване на проблемите.Ще се започне с изготвяне направила-методи за формиране на възнагражденията на медицинските специалисти.Това за което настояват специалисти по здравни грижи е да има минимална стартова за тях заплата,върху която на база квалификация и положен труд да начисляват добавки,обясни Мая Манолова.
. ”Техните искания са справедливи,защото трудът им е подценен заплащането-унизително.Искат минимална работна заплата за хора които извършват отговорен и висококвалифициран труд .Исканията са на хора в чийто ръце поверяваме здравето и живота си .Тяхната професия е безценна,затова трябва да бъде защитена от управляващите държавата”,обобщи Мая Манолова.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Омбудсманът Мая Манолова с подкрепа в Кюстендил за медицинските специалисти

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да