Рубрики
Реклама
Партньори
Президента Радев в Кюстендил:Апартаментите на управляващите надхвърлят обхвата на имотна сделка
  Категория: Политика     15:03 - 21/March/2019

Според президентът Румен Радев създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка,той е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България.

В изявление пред медии президентът на Република България румен Радев коментира случаят с апартаментите на управляващите,който по думите му далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността,предаде репортер на “Кубер прес”.
Той припомни, че преди два месеца м своя годишен отчет, е призовал комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта,подчертавайки - че ако това не се стане търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона. Това е така,добави той- защото няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов да разследва именно него по „беззъбия“ закон, наложен от самият Цветанов.
„Ако това не се случи наистина можем да имаме сериозен проблем. Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, обясни президентът Румен Радев.
Държавния глава посочи,че създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, неговите роля и функциите са ясно описани в Указа, с който го е назначил.
“ А това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България“, поясни президентът Румен Радев.
Президента засегна и новият състав на Централната избирателна комисия, и обясни -че на 22 март в петък е поканил на среща ръководството ѝ, за да бъде обсъдена готовност както и всички необходими мерки, за да се организират и проведат спокойни, честни и прозрачни избори.

Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Президента Радев в Кюстендил:Апартаментите на управляващите надхвърлят обхвата на имотна сделка

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да