Рубрики
Реклама
Партньори
Кюстендил посрещна Пролет 2019
  Категория: Новини     14:41 - 21/March/2019

Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп: Нека кюстендилската пролет да бъде благословение за всеки един.
Девойка „Кюстендилска пролет 2019” Снежанка Пенова: Настъпването на пролетта е едно ново начало и нови надежди за всички.
Кмета на община Кюстендил Петър Паунов: За 53-ти път Кюстендил изпраща своя пролетен поздрав към света.
Президентът Румен Радев: Вярвам, че не случайно градът на Майстора е избрал именно възкръсването на природата за свой празник.

Кюстендил посрещна пролетта, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, поздрави кюстендилци и гостите на града от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит,като честити и благословен пролетния празник,с пожелание кюстендилската пролет да бъде благословение за всеки един,да се радва, да се весели, в труд, в добродетелен живот,предаде репортер на “Кубер прес”.
Веднага след молебена по традиция Девойка Кюстендилска пролет 2018 и подгласничките й връчиха символите на града на Девойка Кюстендилска пролет 2019 и нейните подгласнички.
“Настъпването на пролетта е едно ново начало и нови надежди за всички. Пожелавам на всички много здраве, много щастие и повече усмивки. Честит празник!”така се обърна към съгражданите си Девойка „Кюстендилска пролет 2019” Снежанка Пенова.
Кметът на община Кюстендил по традиционно с приветствено слово поздрави с настъпващата пролет гражданите на града,като припомни-че за 53-ти път Кюстендил изпраща своя пролетен поздрав към света.
С прочуствените думи градоначалника продължи „Притихнал пред троичното лице на небесния създател, вперил поглед в трите лястовици хванати за ръка, на символа на пролетта и неразделни като вечните добродетели – вярата, надеждата и любовта. От тук тръгва тържеството на пролетта, наслаждавайки се на тихото ухание на всяко цвете, галено от тихия полъх на аромата, пленено от красотата на великото в малкото. Това тържество носи на всеки от нас глътка утеха, щипка нежност, капчица любов, за да изпълни сърцата ни с онази неизказана радост и божествена сладост, която е неизменна цел и щастие на нашия живот.Надявам се ,че това тържество ще нахлуе отново в домовете на хората, в многобройните дни. Честита пролет на всички, един прекрасен и благословен празник!!!!!!!!”.
Гост на Кюстендилска пролет 2019 беше президентът на Република България Румен Радев,според когото красотата на хората, вкусът на черешите, богатата палитра на природата са отредили особено място на Кюстендил в сърцата на всички българи.Той изрази радост и каза,че за него е привилегия да сподели с кюстендлици този красив и обичан от всички ни празник – „Кюстендилска пролет”.
“Да бъда свидетел на предаването на символите на Кюстендил, които олицетворяват красотата и богатството на града. Вярвам, че не случайно градът на Майстора е избрал именно възкръсването на природата за свой празник”. В днешните чествания си дават среща красотата и младостта, почитта към древните обичаи и традиции, към народния календар, надеждата за плодородие и чисто човешкият стремеж към обновление. Днешният Кюстендил е резултат от дълбоки културни наслагвания, на множество исторически пластове от най-дълбока древност. Дълбоките корени на региона и днешното многообразие превръщат града в една от емблемите на България. Красотата на хората, вкусът на черешите, богатата палитра на природата са отредили особено място на Кюстендил в сърцата на всички българи. Не се съмнявам, че празникът „Кюстендилска пролет” е една от запазените марки на града. Убеден съм, че с всяка следваща година този уникален празник ще събира все повече приятели от всички краища на България, за да съприживеят с вас невероятната атмосфера и да дишат от животворната енергия на Кюстендил. Нека дългоочакваната среща с настъпващата пролет ви донесе здраве и много нови надежди. Честит празник!”, каза в президента Румен Радев.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Кюстендил посрещна Пролет 2019

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да