Рубрики
Реклама
Партньори
Кюстендилският полицай Румен Костадинов сред „Достойните българи“
  Категория: Общество     17:48 - 12/March/2019

Румен Костадинов: И по природа, и по професия съм призван да помагам. Ще помагам.

Днес на церемонията „Достойните българи“, организирана от вестник „24 часа“ и Българската национална телевизия, бяха отличени 50 българи – свършили добри дела, помогнали на хора в беда, спасили човешки живот,съобщи за “Кубер прес”, Катя Табачка говорител на полицията в Кюстендил.
Кюстендилският полицай Румен Костадинов е сред тях. Той бе отличен за действията му по оказана помощ на 13 деца да бъдат изведени от катастрофирал училищен автобус през октомври миналата година, опита да окаже първа долекарска помощ на шофьора Румен Архипов. Румен Архипов получи инфаркт зад волана, но успя да овладее автобуса да не се преобърне и да спаси децата. За жалост Архипов почина минути след инцидента. Присъдената му награда получи дъщеря му Оля Архипова, тя благодари на организаторите, на баща си за примера, на Румен Костадинов – за човещината и реакцията.
Румен Костадинов сподели при получаването на отличието, че и по природа, и по професия е призван да помага и ще продължи да помага, на таблото, където отличените трябваше да напишат името на достоен човек, полицаят написа РУМЕН АРХИПОВ.
Архитект Пламен Мирянов, основател на фондация „Нашият дом е България“, връчи наградите на Румен Костадинов и на дъщерята на Румен Архипов – Оля.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Кюстендилският полицай Румен Костадинов сред „Достойните българи“

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да