Рубрики
Реклама
Партньори
ГЕРБ депутатът Радослава Чеканска води в НС жители на област Кюстендил
  Категория: Политика     14:35 - 11/February/2019

Посетителска група от област Кюстендил гостува в парламента по покана на депутата Радослава Чеканска.

Около 50 човека от общините Кюстендил, Дупница, Бобошево, Бобов дол и Сапарева баня посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска,съобщи за “Кубер прес”, Десислава Айдарова пресаташе на ПП ГЕРБ Кюстендил.
Поводът за визитата бе организираният от парламента Ден на отворени врати по случай 10 февруари – денят, когато преди 140 години е проведено първото заседание на Учредителното събрание, приело Търновската конституция. Денят на отворени врати е част от инициативите през тази година за отбелязване на годишнината от това събрание и приемането на първата българска конституция.
Събитието откри председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. „10 февруари е ден, който трябва да бъде помнен и почитан, защото на него се поставя началото на парламентаризма в България. Преди 140 години нашите предци са приели един от най-демократичните основни закони в Европа“, посочи пред гостите Караянчева.
Посетителите от Кюстендилска област разгледаха залите на парламента, както и експозицията „140 години от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция“, в която са представени много интересни факти за времето, когато е бил изработен първият български основен закон. На 40 пана тя проследява събитията от свикването на Учредителното събрание, неговата дейност и подписването на Търновската конституция, както и промените в нея до обявяването на Независимостта на България.
Оригиналите на Търновската конституция и на Сребърната конституция са част от експонатите, които групата от област Кюстендил имаше възможност да види в Деня на отворени врати. В парламента е и масата, която Петко Славейков донася от дома си, за да бъде подписана на нея конституцията, както и негови лични вещи.
Заедно с народния представител Радослава Чеканска, голямата група от Кюстендилска област имаше възможност да се срещне и да разговаря лично с председателя на НС Цвета Караянчева. Гостите обсъдиха с нея работата на парламента, предстоящите законодателни инициативи и актуалната политическа обстановка.
„Като доказан родолюбец ви пожелаваме да продължите хубавите традиции на българския род“, с тези думи гостите поднесоха своя подарък на Цвета Караянчева и благодариха за сърдечното посрещане и възможността да разгледат отблизо една от основните ни институции. Те й подариха автентични опинци, характерни за Кюстендилския регион шопски чорапи и везана на ръка торбичка с българска шевица. Освен красивия букет, гостите от Кюстендилска област почерпиха и със сладка питка, поднесена в оригинално израбoтена традиционна бохча.
Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
ГЕРБ депутатът Радослава Чеканска води в НС жители на област Кюстендил

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да