Рубрики
Реклама
Партньори
Ученици от ПГИМ-Кюстендил с благотворителен базар помощ на Тони Костов
  Категория: Общество     15:06 - 6/December/2018

В гимназията се проведе инициативата «Отворените врати» -за ученици от началните училища за да видят материалната база да им предложат професиите-специалности изучавани в ПГИМ –Кюстендил.

Ученици от икономическата гимназия-Кюстендил организираха благотворителен базар в деня на банкера,свързвайки го с изучаваните в щоколото специалности, тази година събраните средства с решение на Ученическия съвет ще бъдат за подпомагане на 20 -годишния Тони Костов, каза в изявление пред медии Таня Динева директор на гимназията в Кюстендил.
По принцип-добави тя- ежегодно благотворителния базар е за подпомагане на ученици от гимназията от 12 клас, които са социално слаби, сега спешно трябва да бъде подпомогнат Тони Костов. Предстой втори благотворителен базар който ще се проведе около Великден или през март когато е патронния празник на училището.
Средно по 10 ина деца биват подпомагани с по над 100 лева.Това което се предлага на благотворителния базар е изработено или приготвено от учениците в 11 и 12 клас,те имат учебно-тренировчни фирми и са организаторите.Бяха закупени повече билета от томболата с осигурени над 60 награди,Голямата награда -ваучер за дрехи.
»Днес сме поканили ученици от основните училища да участват в «Отворените врати» -да посетят нашето училище ,да видят материалната база с която разполагаме и да им предложим професиите-специалности изучавани при нас.Специалностите които евентуално догодина ще са включени в план- приема и вече сме дали в РУО на срещата с бизнеса.» отбеляза директорът на училището Таня Динева.
В ПГИМ Кюстендил се обучават 505 ученици в дневна форма на обучение и 10 ина в самостоятелна.


Kuber press

  Коментари     Прочети цялата новина


Няма добавени коментари за
Ученици от ПГИМ-Кюстендил с благотворителен базар помощ на Тони Костов

Страници:

  Добави коментар
Времето
Валутен Курс
Календар
Анкета

За или против Инстанбулската конвенция?


Категоричено не
Не съм запознат с нея
Да